Litva prijala rodinu Iračanov, prvých spomedzi prerozdelených migrantov

NETKY.SK • 16 December 2015, 09:19 • 2 min
Litva prijala rodinu Iračanov, prvých spomedzi prerozdelených migrantov

VILNIUS - Litva prijala dnes na svoje územie štvorčlennú rodinu irackých migrantov. Ide o vôbec prvé osoby, ktoré do tejto pobaltskej krajiny prišli na základe plánu Európskej únie na prerozdelenie tisícok utečencov, uviedla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Otec prijatej rodiny dnes na letisku vo Vilniuse povedal, že dôvodom pre útek z vlasti bolo "nikdy nekončiace násilie". Mená členov tejto rodiny, do ktorej patrí aj jednoročné dieťa, nezverejnili.

 

Predstavitelia EÚ sa už dávnejšie dohodli na prerozdelení 160.000 migrantov, ktorí do Európy prišli tranzitom cez Grécko či Taliansko. Litva v súvislosti s týmto plánom súhlasila s prijatím 1105 utečencov z krajín Blízkeho východu, spresnila AP.

 

Táto pobaltská krajina v minulom roku prijala 440 a predvlani 400 utečencov. Mnoho z týchto osôb pochádza z Gruzínska, Afganistanu či Ukrajiny, dodala AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies