Lipšic: Podporíme stredopravého kandidáta, ktorý bude vyzývateľom Fica

NETKY.SK • 18 Január 2014, 18:34 • 2 min
Lipšic: Podporíme stredopravého kandidáta, ktorý bude vyzývateľom Fica

PREŠOV - Republiková rada hnutia Nová väčšina – Dohoda dnes v Prešove schválila nový názov hnutia i 13 kandidátov na europoslancov a rozhodla o podpore stredopravého kandidáta v prezidentských voľbách.

slovakia

left justify in out

Hnutie zmenilo názov na NOVA. Ako uviedol jeho predseda Daniel Lipšic, NOVA považuje v prvom kole prezidentských volieb za prijateľných viacerých stredopravých kandidátov. Svojich voličov vyzýva, aby využili volebné právo a  v prvom kole prezidentských volieb dali hlas jednému z nich. "V druhom kole hnutie NOVA podporí toho stredopravého kandidáta, ktorý získa najviac hlasov v prvom kole a stane sa vyzývateľom Roberta Fica. Už som oslovil v tejto súvislosti predsedov opozičných strán, aby sme sa stretli budúci týždeň a dohodli sa, že všetci podporíme kandidáta, ktorý bude vyzývateľom Roberta Fica," povedal Lipšic. Republiková rada zároveň schválila program predvolebnej kampane do Európskeho parlamentu a 13 kandidátov na europoslancov zo svojich radov. Na prvom a druhom mieste sa podľa Lipšica nachádzajú Jozef Kollár a Jana Žitňanská. Tretie a štvrté miesto obsadili František Mikloško (KDS) a Ondrej Dostál (OKS). Piate miesto na eurokandidátke patrí Jurajovi Drobovi a šieste Martinovi Bartovi. Na ďalších miestach sú kandidáti z krajských štruktúr hnutia. "V nasledujúcich eurovoľbách naozaj pôjde o veľa. EÚ prejde najväčšími zmenami od svojho vzniku vôbec. Silnejú tlaky a úsilie o politickú federalizáciu Európy a vznik Spojených štátov európskych a zánik suverenity jednotlivých štátov, čo hnutie NOVA určite nepodporí," povedal podpredseda hnutia a líder európskej kandidátky Jozef Kollár. Lipšic poznamenal, že Európska únia sa musí otvoriť občanom a musí byť budovaná zdola. Zoznam kandidátov hnutia je podľa neho vyvážený a ponúka ľudí, ktorí sa neboja toho, aby ich v Európskom parlamente bolo počuť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies