Volodymyr Zelenskyj: „Rusi sú teroristi, opätovne žiadam svet o pomoc."

NETKY.SK • 6 Júl 2022, 06:56 • 2 min
Volodymyr Zelenskyj: „Rusi sú teroristi, opätovne žiadam svet o pomoc."

KYJEV - Ukrajinský prezident oslovil lídrov krajín pomáhajúcich Ukrajine pomocou video posolstva.

slovakia

left justify in out

Video zverejnil ukrajinský prezident v noci na dnes. Zopakoval v ňom svoju výzvu na ďalšie dodávky zbraní zo Západu. Zdôraznil najmä nutnosť dodávok moderných systémov protiraketovej obrany potrebných na obranu ukrajinských miest. O videu informovala agentúra DPA.

 

img

 

Zaistiť tento rok bezpečnosť pre Ukrajincov a ich ochranu pred raketovými útokmi označil Zelenskyj za hlavnú úlohu štátu a jeho úradov. Poznamenal pri tom, že splnenie tejto úlohy závisí nielen od ukrajinských inštitúcií, ale od pochopenia základných potrieb Ukrajiny jej partnermi.

 

Vo videu tiež informoval, že v noci na 5. júla boli takmer na celom území Ukrajiny vyhlásené letecké poplachy. Pripomenul, že v hlavnom meste a v niektorých regiónoch už nejaký čas poplachy neboli. Niektorí ľudia podľa Zelenského  "dokonca pociťovali zvláštnu úzkosť" kvôli tomuto "nezvyčajnému tichu" a mali pocit, akoby "okupanti niečo chystali".
   

img

 

Podľa Zelenského sa  v konaní "teroristov", ruských vojakov, nedá nájsť žiadna logika.  
     

„Ruská armáda si nerobí žiadne prestávky. Má jedinú úlohu – brať ľuďom životy a zastrašovať ľudí, aby sa aj pár dní bez leteckého poplachu cítili ako súčasť teroru," vyhlásil a dodal, že ukrajinské vedenie veľmi aktívne pracuje na tom, aby všetci partneri v Európe aj na iných kontinentoch rozumeli ukrajinskej vízii bezpečnostných záruk.
      

      

      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies