Lipšic podá trestné oznámenie na penzistu, za ktorým je podľa neho Penta

NETKY.SK • 10 September 2014, 17:20 • 2 min
Lipšic podá trestné oznámenie na penzistu, za ktorým je podľa neho Penta

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Národnej rady SR Daniel Lipšic podá trestné oznámenie na istého penzistu Boldiša, ktorý podával trestné oznámenie na jeho bývalých spolupracovníkov za kúpu odpočúvacieho systému.

slovakia

left justify in out

Dnes si vraj nespomína na podanie oznámenia. Lipšic naďalej trvá na tom, že za trestným stíhaním a vyšetrovaním je investičná skupina Penta. Vyšetrovanie navyše považuje za zmanipulované.
     

"Celý štýl trestného oznámenia sa nápadne podobá tomu, aké žaloby podáva Penta v tomto prípade na mňa v civilnom konaní. Jediný rozdiel je v hlavičke na podaní," povedal dnes na tlačovej konferencii v parlamente Lipšic. Exminister vnútra je presvedčený, že odpočúvací systém je v poriadku a kúpa nebola zlá. Pripomenul nedávne vyjadrenie ministerstva vnútra, podľa ktorého nebola kúpou spôsobená škoda a systém sa ide inštalovať. Ministerstvo podľa Lipšica zároveň uviedlo, že ním zakúpený systém bol najmodernejší v tom čase.
     

Lipšic tiež pripomenul, že trestné oznámenie bolo podané v júli 2012, v roku 2013 prokurátor trestné stíhanie zrušil, keďže podľa Lipšicových slov bolo nedôvodné. Lipšic citoval zo spisov. Dodal, že odvtedy sa zmenil vyšetrovateľ aj prokurátor. Zo spisu podľa Lipšica priamo vyplývajú dôkazy, ktoré sú v rozpore s tvrdením vyšetrovateľky. Ako uviedol, vyšetrovanie je zjavne zmanipulované, časom vraj prinesie ďalšie dôkazy.
     

Exminister vnútra pred týždňom označil obvinenie Milana K. a Marcela K. v kauze nákupu odpočúvacieho systému za absurdné. Ide podľa neho zrejme o ďalší pokus finančnej skupiny Penta o diskreditáciu jeho osoby a jeho ľudí. Penta vtedy reagovala tým, že ju Lipšic nezaujíma a nemá preto záujem bližšie komentovať a riešiť jeho problémy. Tvrdí, že k žiadnemu kontaktu medzi predstaviteľmi Penty a pracovníkmi policajných zložiek či prokuratúry, ktoré by sa týkali trestnoprávnych aspektov spravovania Ministerstva vnútra SR Danielom Lipšicom a jeho spolupracovníkmi, nikdy a nijak nedošlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies