Ligety vyhral, Jansrud na čele, Andreas Žampa nepostúpil

NETKY.SK • 7 December 2014, 22:09 • 2 min
Ligety vyhral, Jansrud na čele, Andreas Žampa nepostúpil

BEAVER CREEK - Americký lyžiar Ted Ligety vyhral v nedeľu obrovský slalom Svetového pohára v americkom Beaver Creek. Druhý skončil Francúz Alexis Pinturault (+0+,18) a tretí Rakúšan Marcel Hirscher (+0,60). Slovenský zjazdár Andreas Žampa so štartovým číslom 63 mal v prvej jazde 47. čas (+3,53) a nepostúpil do 30-ky druhého kola.

slovakia

left justify in out

Ligety slávil svoj 24. triumf kariéry vďaka excelentnej druhej jazde, keď sa posunul zo 4. priečky. Na ňu naopak potom klesol líder po 1. kole, Rakúšan Benjamin Raich, ktorý tak prepásal šancu vyrovnať skóre 37 víťazstiev v pretekoch SP v podaní jeho vyvolenej Marlies Schildovej. Nór Kjetil Jansrud, hoci v nedeľu pokazil druhé kolo, vedie v celkovej klasifikácii SP po 7 pretekoch so 420 bodmi a s komfortným 172-bodovým náskokom pred obhajcom trofeje Hirscherom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies