Liga majstrov v rukách Chelsea, Guardiola opäť neuspel

NETKY.SK • 30 Máj 2021, 11:40 • 2 min
Liga majstrov v rukách Chelsea, Guardiola opäť neuspel

Najprestížnejšia európska klubová súťaž má za sebou ďalší ročník. Ušatú trofej si vo včerajšom finálovom zápase na štadióne v Porte vybojovala londýnska Chelsea po triumfe nad Manchesterom City.

slovakia

left justify in out

Už od úvodných minút bolo jasné, že ani jeden z tímov nebude hrať na pol plynu. Dynamické tempo hry sa divákom muselo páčiť. Mierne aktívnejšia bola ChelseaTimo Werner sa v úvodnej dvadsaťminútovke dostal do niekoľkých nádejných šancí. Hráči City sa snažili presadiť sa cez dobre organizovanú obranu súpera ale zdalo sa, že sa prvý polčas skončí bez gólov. Nepríjemnosťou pre Chelsea bolo zranenie skúseného Thiaga Silvu, ktorého nahradil Christensen. V 42. minúte nahrával Mount dobre nabiehajúcemu Havertzovi, ktorý prebehol cez dezorientovanú obranu City a so šťastím obišiel brankára Edersona. Následne len zasunul loptu do prázdnej brány.

 

 

V druhom polčase sa očakával tlak zo strany tímu Pepa Guardiolu, plány však narušilo zranenie Kevina De Bruyneho. Chelsea sa koncentrovala na obranu a hrozila z protiútokov, veľkú šancu mal striedajúci Christian Pulisic. Na konci sa nastavovalo 7 minút a hráči City sa snažili útočiť, posledná strela Mahreza však preletela tesne vedľa brány a Chelsea po prvýkrát od roku 2012 oslavuje titul v Lige majstrov.

 

„Tešiť sa z tohto úspechu so všetkými je neuveriteľné. Dokázali sme to. Bol som vďačný, že som sa druhýkrát po sebe dostal do finále Ligy majstrov,“ prezradil tréner Chelsea Thomas Tuchel, ktorý sa ako prvý kormidelník v histórii prebojoval do finále v dvoch sezonách s dvomi klubmi. Minulý rok nestačil s Parížom Saint-Germain na Bayern Mníchov, o deväť mesiacov neskôr si však napravil chuť.

 

 

„Latka je nastavená. Keď skončia oslavy, budeme musieť aj naďalej rásť. Využijeme túto chvíľu k tomu, aby sme sa zlepšili. Musíme ostať hladní a bojovať o ďalšie trofeje, je to výzva. Manchester City bol silným súperom. Potrebovali sme špičkový výkon a súdržnosť, aby sme mali šancu vyhrať a podarilo sa nám to,“ uzavrel.

 

Jeho kolega Guardiola síce oslavoval s tímom v tomto ročníku Premier League titul a v klube už pôsobí piatu sezónu, Ligu majstrov však s Citizens vyhrať nedokázal a bude zaujímavé sledovať, či na lavičke bohatého klubu ostane aj v budúcej sezóne.

 

 

MANCHESTER CITY - CHELSEA FC 0:1 (0:1)

 

Gól: 43. Havertz.

ŽK: Gündogan, Jesus - Rüdiger. Rozhodovali: Lahoz - Devis, del Palomar (Šp.), 16.500 divákov.

 

Zostavy:

 

Manchester City: Ederson - Walker, Ruben Dias, Stones, Zinčenko - Gündogan, De Bruyne (60. Jesus), Bernardo Silva (64. Fernandinho) - Mahrez, Foden, Sterling (77. Agüero)
Chelsea FC: Mendy - James, Thiago Silva (39. Christensen), Rüdiger - Azpilicueta, Kante, Jorginho, Chilwell - Mount (80. Kovačič) - Werner (66. Pulisic), Havertz



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies