Liverpool s ôsmym víťazstvom po sebe, Klopp by proti Leicestru City bral aj bod

NETKY.SK • 6 Október 2019, 11:33 • 2 min
Liverpool s ôsmym víťazstvom po sebe, Klopp by proti Leicestru City bral aj bod

BRATISLAVA - Futbalisti anglického klubu FC Liverpool triumfovali v tamojšej Premier League 2019/2020 aj v ôsmom dueli po sebe.

slovakia

left justify in out

V minulosti sa niečo podobné v najvyššej anglickej súťaži stalo iba šesťkrát - v sezóne 1990/1991 aj liverpoolským "The Reds", ktorí napokon v spomenutom ročníku skončili na 2. mieste. Osemzápasovú víťaznú šnúru z úvodu sezóny dokázali pretaviť na majstrovskú trofej iba dve londýnske mužstvá - Tottenham Hotspur (1960/1961) a FC Chelsea (2005/2006).

Liverpoolčania rozhodli o sobotňajšom víťazstve proti Leicestru City (2:1) až premenenou jedenástkou v nadstavenom čase v podaní Jamesa Milnera. Kouč "LFC" Jürgen Klopp označil úsilie svojich hráčov za "absolútne výnimočné". "Myslím si, že pre 95 % všetkých tímov bude v tomto ročníku veľký úspech, keď v dueloch s Leicestrom City získajú nejaký bod. Máme za sebou ťažký týždeň s duelom v Lige majstrov (výhra 4:3 nad Salzburgom, pozn.). Leicester City nemusel hrať uprostred týždňa európsky pohárový zápas, ale verte mi, v budúcej sezóne to už tak nebude," pochválil 52-ročný rodák zo Stuttgartu mužstvo protivníka pod vedením svojho predchodcu na lavičke Liverpoolu Brendana Rodgerda, citoval ho aj oficiálny klubový web.

Domáci na Anfielde viedli od 40. min po zásahu Senegalčana Sadia Maného, no "líšky" sa v druhom polčase čoraz častejšie dostávali k slovu a nakoniec sa dočkali vyrovnania na 1:1 v 80. min, keď sa presadil James Maddison. Klopp priznal, že v týchto fázach stretnutia bol so ziskom bodu maximálne spokojný. "Ako som už načrtol, remíza s Leicestrom City by nebola katastrofa. Po góle na 1:1 to už nevyzeralo, že padne ďalší gól, hra sa upokojila, ale dostali sme sa vtedy k väčšej kontrole nad stretnutím a to nám nakoniec pomohlo. Chceli sme vyhrať. Nie je ľahké zvíťaziť v ôsmich dueloch po sebe. Ak by to tak bolo, už by to dokázali aj iné mužstvá," dodal Klopp.

Liverpool čaká na majstrovský titul v Premier League od edície 1989/1990. Stopercentný zásah z úvodných ôsmich kôl však tomuto mužstvu dáva viac ako solídny základ na to, aby Kloppov tím po 30 rokoch ukončil dlhé čakanie na víťaznú ligovú trofej.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies