Lienka pomoci bude naďalej pomáhať seniorom

NETKY.SK • 27 August 2016, 17:23 • 2 min
Lienka pomoci bude naďalej pomáhať seniorom

BRATISLAVA - Nadácia Socia môže prostredníctvom verejnej zbierky Lienka pomoci pokračovať v pomoci slovenským seniorom. Ministerstvo vnútra totiž predĺžilo povolenie na zbierku do 31. mája budúceho roka.

slovakia

left justify in out

Lienka pomoci podporuje vznik, rozvoj a skvalitnenie sociálnych služieb pre seniorov, „aby mohli starobu prežiť tam, kde to majú najradšej – doma“. Získané peniaze preto pôjdu na projekty, ktoré skvalitňujú terénne a ambulantné sociálne služby. Žiadať o podporu môžu mimovládne organizácie, mestá a obce, výnos zo zvierky rozdeľuje nadácia SOCIA prostredníctvom otvorených grantových výziev. "Cieľom podpory je zabezpečiť kvalitnejšie a dostupnejšie služby pre seniorov, aby napriek svojej čiastočnej odkázanosti mohli žiť vo svojom prirodzenom prostredí," uvádza sa na internetovej stránke Lienky pomoci. Podporené organizácie môžu kúpiť nové pomôcky, opatrovateľkám poskytnúť kurzy na prácu so seniormi so špeciálnymi potrebami, vybaviť autá špeciálnymi zariadeniami, skvalitniť a zaviesť nové služby.


Lienka pomoci je jediná zbierka na Slovensku, ktorá je zameraná výlučne na pomoc odkázaným seniorom. Výnos verejnej zbierky je určený na podporu terénnych a ambulantných sociálnych služieb pre seniorov. Medzi uvedené služby patria najmä terénna opatrovateľská služba, prepravná služba a poskytovanie služieb prostredníctvom pobytu v dennom stacionári. Viac informácií o zbierke je k dispozícii na webových stránkach nadácie www.socia.sk a www.lienkapomoci.sk.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies