Libra klesla na najnižšiu úroveň za sedem týždňov: Podpísali sa na tom britské parlamentné voľby

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 08:10 • 2 min
Libra klesla na najnižšiu úroveň za sedem týždňov: Podpísali sa na tom britské parlamentné voľby

LONDÝN - Britská libra oslabuje. Klesla už na najnižšiu úroveň za sedem týždňov v reakcii na predbežné odhady, ktoré signalizujú, že vládni konzervatívci prišli vo voľbách o časť mandátov.

slovakia

left justify in out

Hrozí im, že nebudú mať potrebnú väčšinu, aby mohli pohodlne vládnuť.

 

Kurz libry už klesol o 1,94 % na 1,2695 USD/GBP a pred zverejnením prieskumu sa nakrátko prepadol až na hranicu 1,2960 USD/GBP. Britská mena sa tak vrátila na úroveň, na ktorej sa pohybovala pred 18. aprílom, keď premiérka Theresa Mayová vyhlásila predčasné voľby v snahe získať silnejší mandát na rokovania o brexite.

 

Podľa tzv. exit pollu bezprostredne po zatvorení volebných miestností konzervatívci získajú v Dolnej snemovni 314 kresiel, čo je menej ako 330 kresiel, ktoré mali doteraz.

 

Ak sa tieto odhady potvrdia, Mayová bude mať problémy presadiť svoj plán brexitu, čím sa zvýši neistota ohľadne "rozvodu" Spojeného kráľovstva a Európskej únie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies