Libéria a Guinea izolovali 70 percent nakazených ebolou

NETKY.SK • 1 December 2014, 16:52 • 2 min
Libéria a Guinea izolovali 70 percent nakazených ebolou

ŽENEVA - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) oznámila, že Libéria a Guinea k dnešnému dňu splnili svoj cieľ izolovať 70 percent osôb nakazených smrtiacim vírusom ebola a bezpečne pochovávať 70 percent tých, ktorí chorobe podľahli. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Doktor Bruce Aylward povedal, že Sierra Leone pravdepodobne splnila ciele na západe krajiny. Dodal, že "v najbližších týždňoch" očakáva celonárodne zlepšenie.

 

Aylward povedal novinárom v Ženeve, že ambiciózny plán WHO na zastavenie vírusu eboly v západnej Afrike ukázal, že je možné rýchlo zmenšiť "medzeru" medzi úrovňou nákazy a kapacitou na reakciu.

 

Podľa jeho slov to ale "neznamená, že sa automaticky dostanete na nulu" v počte prípadov a zastaveniu nebezpečných pohrebov bez väčšej spolupráce medzi respondentmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies