Prečo švédski hokejoví bratia milujú Slovensko?

NETKY.SK • 24 Október 2020, 08:41 • 2 min
Prečo švédski hokejoví bratia milujú Slovensko?

Švédsky hokejista Kevin Gabor prišiel do HC´05 Banská Bystrica pred sezónou. Počas prípravy ho poslali na hosťovanie do Liptovského Mikuláša.

slovakia

left justify in out

Jeho brat Gilbert Gabor tiež pôsobil v Banskej Bystrici a získal tu aj dva tituly majstra Slovenska. A aj slovenské občianstvo. Prízvukuje však, že podmienky vo Švédsku sú neporovnateľné oproti tým slovenským. „Majú tam viacej tímov, viacej ľadových plôch a hál. A tak viacej možností ísť na ľad. Keď máš viac takýchto možností, dostaneš z toho aj viac hráčov,“ vysvetlil prirodzenú hokejovú logiku brat Kevina Gabora. Po sezóne už Gilbert z mesta pod Urpínom prestúpil do švédskeho Västerviks IK, ale nahradil ho práve mladší brat Kevin, ktorého Gilbert nemusel príliš dlho prehovárať, aby prijal ponuku od Baranov.

 

img

 

„Hovoril mi len dobré veci, ako sa tu tri roky mal super a stále majú takých dobrých trénerov. On tam mal dvoch trénerov. Všetko tam majú dobré, profesionálne, majú fitnes trénerov, dobrých masérov,“ vysvetlil Kevin Gabor v lámavej slovenčine. Gaborovci majú totiž korene na Slovensku a obaja už vlastnia aj slovenský pas. Kevin je rád, že mohol prísť práve do Banskej Bystrice, kde sa mu všetko páčilo. „Aj mesto, je tu super,“ povedal nadšene bývalý hokejista švédskeho Wings HC Arlanda či amerického Austin Bruins.

 

 

Kevin sa však po pár prípravných zápasoch musel z mesta úradujúcich slovenských šampiónov zbaliť a prejsť niekoľko desiatok kilometrov na severovýchod. Na rozohranie ho totiž poslali do Liptovského Mikuláša. Mladší z bratov Gaborovcov však z toho nebol sklamaný a bral to športovo. „Nebol som. Ja som to nevidel ako niečo zlé,“ zdôraznil hokejista narodený 1. apríla 2000. Rodák zo Štokholmu sa však aj z Liptova bude usilovať zostať v hre o návrat do tímu Baranov.

 

Prečítajte si aj o hokejistovi Joshovi Winquistovi, ako sa mu páči v Banskej Bystrici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies