Lengvarský poďakoval záchranárom za zásah na južnej Morave

NETKY.SK • 29 Jún 2021, 13:52 • 2 min
Lengvarský poďakoval záchranárom za zásah na južnej Morave

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Slovenskej repubiky Vladimír Lengvarský poďakoval záchranárom za zásah na južnej Morave.

slovakia

left justify in out

Tornádo na južnej Morave si vyžiadali aj pomoc slovenských záchranárskych zložiek. Minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský bol dnes osobne poďakovať pracovníkom Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby za dôsledný zásah a profesionálnu prácu. Na diaľku poďakoval aj záchranárom, ktorí priamo na mieste nešťastia zasahovali.

 

img

 

Súvisiaci článok: VIDEO: Českom sa prehnalo tornádo! Bolo lokalizované len kúsok od slovenských hraníc!

 

”Ďakujem kolegom z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby za okamžitú reakciu, informovanie ministerstva zdravotníctva a spoločnú tímovú prácu, vďaka ktorej sme mohli kolegom v Česku okamžite pomôcť. V čase nešťastia ihneď, ako sme boli o ňom informovaní, som okamžite vydal pokyn na vyslanie pomoci. Priamo na mieste zasahovali ambulancie záchrannej zdravotnej služby z bratislavského a trnavského regiónu,“ uviedol minister Vladimír Lengvarský.

 

Mohlo by vás zaujímať: České Stebno nezasiahlo tornádo, za spúšťou stojí prírodný živel downburst


”Okamžite sme kontrolovali aj možnosti prípadného prijatia pacientov v nemocniciach. Ďakujem Univerzitnej nemocnici Bratislava, Fakultnej nemocnici Trnava a nemocniciam v Myjave, Skalici a Malackách za okamžitú reakciu a avizovanú možnosť v prípade potreby prijať pacientov,“ povedal Kamil Száz, štátny tajomník ministerstva zdravotníctva.

 

”Posádky záchrannej zdravotnej služby previezli 5 pacientov do nemocníc v Brne a Kyjove, jedna imobilná pacientka bola prevezená do náhradného ubytovania. Pred polnocou sme na Operačnom stredisku záchrannej zdravotnej služby dostali informáciu, že viac posádok na zásah už nie je potrebných,“ dodal Július Pavčo, hlavný lekár Operačného strediska ZZS Slovenskej republiky.

 

Prečítajte si: Slovensko potrápia silné búrky. Ich sila môže napáchať značné škody!

 

”Ďakujem celému tímu na Operačnom stredisku záchrannej zdravotnej služby za profesionálny prístup a výborné zvládnutie situácie,“ uzavrel Juraj Kottner, riaditeľ OS ZZS SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies