Legendárny boxer Pacquiao oznámil koniec kariéry, chce sa stať prezidentom Filipín

NETKY.SK • 30 September 2021, 12:25 • 2 min
Legendárny boxer Pacquiao oznámil koniec kariéry, chce sa stať prezidentom Filipín

V diskusiách o najlepších boxeroch histórie sa so železnou pravidelnosťou objavuje meno Mannyho Pacquiaa. Rodák z Filipín dosiahol vo svete boxu úplne všetko, rozhodol sa teda vstúpiť do búrlivých vôd politiky.

slovakia

left justify in out

Pacquiao sa prihovoril fanúšikom vo videu, v ktorom im vyjadril vďačnosť za dlhoročnú podporu. „Ďakujem najlepším fanúšikom najlepšieho športu na svete, ďakujem vám za krásne spomienky. Je to najťažšie rozhodnutie môjho života, s ktorým som zmierený. Naháňajte svoje sny, tvrdo pracujte a sledujte, čo sa stane. Zbohom, box.“

 

 

Ikonický boxer zastával od roku 2016 v rodnej krajine funkciu senátora a minulý týždeň oznámil, že sa rozhodol kandidovať za prezidenta. Väčšina času v kresle bola v podaní Pacquiaa spojená so spoluprácou s vládou kontroverzného prezidenta Rodriga Duterteho. Obaja sa však minulý rok pohádali a Duterte sa vyjadril, že bude v roku 2022 opäť kandidovať. Pacquiao tak bude čeliť úplne inej bitke, než na akú bol zvyknutý.

 

 

O konci kariéry výnimočného športovca sa hovorilo po jeho augustovej prehre s Yordenisom Ugásom, ktorý ho zdolal na body a bolo zjavné, že sa na ňom podpisuje zub času. V kariére získal dvanásť svetových titulov a ako jediný boxer na svete ovládol osem rôznych divízií. Rodák z oblasti Bukidnon sa navyše ako jediný dokázal stať šampiónom v štyroch dekádach po sebe, v roku 2019 získal primát najstaršieho šampióna v histórii, keď triumfoval po štyridsiatke. A aby tých rekordov nebolo málo, Pacquiao je jediným štvornásobným šampiónom vo velterovej váhe.

 

 

Žijúca legenda boxu oslávi o tri mesiace 43. narodeniny a po oznámení o odchode do dôchodku mu vyjadrilo poctu viacero úspešných boxerov a ďalších osobností zo sveta športu. „Zbožňujem ťa, ďakujem ti za tvoju legendárnu kariéru a spomienky, navždy budeš mojou inšpiráciou,“ odkázal mu bývalý WBC šampión Ryan García.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies