REPORTÁŽ: Druhú najvyššiu hokejovú súťaž čakajú zmeny, bude to mať vplyv aj na našu reprezentáciu

NETKY.SK • 10 September 2019, 14:15 • 2 min
REPORTÁŽ: Druhú najvyššiu hokejovú súťaž čakajú zmeny, bude to mať vplyv aj na našu reprezentáciu

BRATISLAVA - Druhá najvyššia hokejová súťaž prešla pred novou sezónou viacerými zmenami. V prvom rade je to nový názov Slovenská hokejová liga (SHL) a takisto samozrejme aj nové logo, s ktorým prišla nová koncepcia súťaže. Novým generálnym partnerom sa stal Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH), ktorý vyčlenil prvoligovým klubom sumu vo výške pol milióna eur. Využiť ju však budú môcť len v prípade, ak v ich kádri budú pravidelne nasttupovať slovenskí hokejisti.

slovakia

left justify in out

"Náš cieľ je, aby sa z tejto ligy stala rozvojová súťaž a zásobáreň hráčov pre našu najvyššiu ligu. Aby mala výraznejší rozvojový charakter pre mladých hráčov, ktorí často ešte v juniorskom veku opúšťajú Slovensko, alebo sa pri prechode do seniorského hokeja rozhodnú skončiť. Preto sme sa rozhodli podporiť kluby nie len marketingovo, ale aj dotáciou na hráčov do 23 rokov," povedal prezident SZĽH Miroslav Šatan.

 

img

 

Dotácia je približne 4000 eur na jedného hráča, z toho klub môže vyťažiť maximum až sedem hráčov do 23 rokov, dvoch do 20, aby z projektu ťažila aj juniorská reprezentácia. Samozrejme, do zápasov môžu nasadiť aj viac mladíkov nad rámec zmluvy so SZĽH.

 

"Celková dotácia vo forme rôznych príspevkov a aj s marketingovými právami je približne 50 000 eur na jeden klub. Táto spolupráca je zatiaľ skúšobná a potrvá jeden rok," pokračoval Šatan.

 

img

 

V druhej najvyššej súťaži bude aj v tejto sezóne platiť legionársky limit. V jednom zápase môžu nastúpiť maximálne piati cudzinci. "Na poslednú chvíľu sme už nechceli nič meniť, keďže kluby sa už pripravovali na sezónu. Viaceré mužstvá aj bez obmedzenia nastúpia len s minimálnym počtom legionárov. Už v ďalšej sezóne by sme radi znížili ich počet na štyroch, možno aj troch," vyjadril sa prezident SHL Miroslav Lipovský.

 

 

Okrem finančnej a marketingovej podpory bude SZĽH organizovať aj viaceré semináre pre trénerov, ktorí budú mať možnosť stretnúť sa aj s reprezentačným kormidelníkom Craigom Ramsaym. "Vlani s ním spolupracovali tréneri mládežníckych reprezentácií, teraz dáme túto šancu trénerom z I. ligy. Mali by sa uskutočniť dve sedenia, ktoré bude viesť Ramsay a ukáže im prvky moderného hokeja. Táto liga by mala byť mladá, rýchlejšia, mala by sa zamerať na to, aby všetci hrali moderný hokej, moderné systémy a hráči sa ich naučili už v mladom veku," dodal. Šatan.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona