Hromadná policajná akcia po Európe sa zaslúžila o rozbitie nebezpečného gangu

NETKY.SK • 22 Máj 2019, 13:00 • 2 min
Hromadná policajná akcia po Európe sa zaslúžila o rozbitie nebezpečného gangu

HAAG - Počas dnešného dňa informoval policajný úrad EÚ Europol, že vďaka akcii, ktorá sa rozbehla minulý týždeň v piatich európskych krajinách za účelom rozbitia zločineckej organizácie, sa podarilo zadržať 21 osôb, ktoré sú podozrivé z drogovej činnosti a nájomných vrážd.

slovakia

left justify in out

Tajná operácia mala krycí názov "Ľadoborec" a vďaka nej sa podarilo zatknúť 48-ročného vodcu gangu v Španielsku a ďalších podozrivých v Poľsku, Litve aj Británii. 

 

"Vysoko profesionálny a nebezpečný" gang sa "podieľal na rozsiahlom nelegálnom obchodovaní s drogami a cigaretami, nájomných vraždách a prania špinavých peňazí. Vďaka tomu sa za posledné dva roky pohyboval čistý zisk gangu na úrovni  680 miliónov eur," dodal Europol.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#dontsmokeweedonthisstairs #europol #denhaag

Príspevok, ktorý zdieľa Mar Cel (@mcfl_cel),

 

Obrovská razia v 40 objektoch si vyžiadala prítomnosť 450 policajtov. Tým sa podarilo navyše zhabať 8 miliónov eur v hotovosti, diamanty, zlaté tehly, klenoty a luxusné vozidlá, ale našli aj utajené priestory a priehradky využívané na pašovanie drog. Gang zarobil najviac peňazí pašovaním drog a cigariet do Británie a potom získanú peňažnú hotovosť pašoval do Poľska, kde ju prepieral v zmenárňach - následne peniaze investoval do nehnuteľností a pozemkov v Španielsku a iných krajinách.

 

 

Operácia, na ktorej sa podieľala ako estónska, tak aj litovská polícia, prebehla 15.-16. mája a bola zatiaľ "najväčšia svojho druhu v Európe proti takejto zločineckej organizácii. Organizovaná skupina využívala špeciálne šifrovacie komunikačné zariadenia a metódy proti sledovaniu, aby bola vždy o krok pred políciou," doplnil na záver Europol.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies