Slovenskí mladí hokejisti odštartovali šampionát víťazstvom nad Kazachstanom

NETKY.SK • 27 December 2019, 17:38 • 2 min
Slovenskí mladí hokejisti odštartovali šampionát víťazstvom nad Kazachstanom

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov vstúpila do 44. majstrovstiev sveta tejto vekovej kategórie v Česku víťazstvom 3:1 nad rovesníkmi z Kazachstanu.

slovakia

left justify in out

Hlavaj podržal našich

Hráči trénera Róberta Petrovického sa však na triumf poriadne nadreli. V úvodnej tretine boli lepší a aktívnejší ako stredoázijský protivník, no Kazachstan si napriek tomu dokázal vytvoriť dve tutovky. V oboch prípadoch zachraňoval Slovensko brankár Samuel Hlavaj.

 

 

Prvý gól našich
Po bezgólovej prvej tretine Slováci v 25. min konečne prekonali defenzívu súpera. V presilovke sa puk dostal až k Oliverovi Okuliarovi, ktorý strelou bez prípravy do poloprázdnej bránky otvoril skóre - 1:0.

 

 

Zvládnutý ťažší úsek hry

Po vyrovnaní od Maxima Musorova, ktorý prišiel v početnej výhode Kazachov, sa na slovenské hokejky vkradla neistota a mnoho nepresností. Mužstvo spod Tatier však neúnavne išlo za úspešným výsledkom a napokon bolo za snahu odmenené v 58. min, keď Daniel Vladimír Tkáč zblízka rozhodol o víťaznom vstupe Slovákov do šampionátu. Šesť sekúnd pred koncom duelu spečatil ich triumf gólom do prázdnej bránky Róbert Džugan.

 


Tím "SR 20" bude najbližšie v akcii hneď v sobotu, keď o 15.00 h nastúpi proti Fínom. Tí v úvodnom zápase nestačili na rivalov zo Švédska, keď im podľahli o jediný gól 2:3. Momentom zápasu bolo, keď v druhej tretine na 1:1 vyrovnal famóznym kúskom hráč Vancouveru Canucks Nils Hoglander. 

 

 

 

Majstrovstvá sveta hokejistov do 20 rokov v Česku:


Slovensko - Kazachstan 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Góly: 25. Okuliar (Kňažko, Čajkovič), 58. Tkáč (Mrázik), 60. Džugan - 30. Musorov (Butenko)
Vylúčení: 7:5 na 2 min, navyše Turan a Alexandrov 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.

Zostavy:
Slovensko: Hlavaj - Bučko, Dlugoš, Kňažko, Vitaloš, Česánek, Mudrák, Turan - M. Minárik, Džugan, Faško-Rudáš - Čajkovič, Kováčik, Okuliar - Tkáč, Mrázik, Paulíny - Ďurina, J. Minárik, Jendek
Kazachstan: Nurek - Dichanbek, Gajtamirov, Butenko, Koroľov, Šlyčkov, Katassonov, Šajchmeddenov, Muratov - Sajko, Bujalskij, Demin - Musorov, Čaporov, Bojko - Omirbekov, Bondarenko, Asuchanov - Čalov, Ľapunov, Alexandrov

Tabuľka A-skupiny:
1. Švajčiarsko 1 1 0 0 0 5:3 3
2. Slovensko 1 1 0 0 0 3:1 3
3. Švédsko 1 0 1 0 0 3:2 2
4. Fínsko 1 0 0 1 0 2:3 1
5. Kazachstan 2 0 0 0 2 4:8 0
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies