Legendárna značka Indulona Slovákom už nepatrí, kúpili ju od nás Gréci

NETKY.SK • 16 Január 2018, 12:25 • 2 min
Legendárna značka Indulona Slovákom už nepatrí, kúpili ju od nás Gréci

Azda najznámejšiu československú kozmetickú značku už viac nebudeme môcť nazývať "našou", pretože sme ju predali gréckemu investorovi.

slovakia

left justify in out

Krémy značky Indulona sú stálicami v našich domácnostiach už niekoľko desaťročí. Svoju výrobu odštartovala v roku 1948, kedy v spolupráci s poprednými československými dermatológmi vyvinula prvú receptúru. Od roku 1958 je na pultoch takzvaná modrá Indulona, ktorá sa predáva dodnes s pôvodným zložením a mnohí na ňu nedajú dopustiť.

 

Indulona prešla v roku 2015 redizajnom, ktorým potešila verných zákazníkov a prilákala nových. To spoločnosť nakoplo a po roku obohatila trh radom nových produktov v podobe telových mliek. V súčasnosti uvažovala o ďalšom rozširovaní výroby, mala v úmysle začať s predajom produktov určených na starostlivosť o detskú pokožku. O to viac verejnosť zaskočila informácia, že 100-percentný podiel firmy prešiel do rúk zahraničného investora Sarantis.

 

Člen predstavenstva spoločnosti, ktorá značku predala Boris Kostík sa vyjadril, že Sarantis

má veľký potenciál nadviazať na dlhoročnú tradíciu ikonickej československej kozmetiky a navyše ju aj rozšíriť na nové zahraničné trhy.

 

Napriek tomu, že Indulona prechádza pod grécku spoločnosť, výroba ostáva v Hlohovci tak, ako doposiaľ. Dotknúť by sa to zatiaľ nemalo ani spotrebiteľov, tí si obľúbené produkty budú aj naďalej môcť bežne kúpiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies