Le Penová obvinila Nemecko, že chce využiť migrantov ako "otrokov"

NETKY.SK • 7 September 2015, 08:08 • 2 min
Le Penová obvinila Nemecko, že chce využiť migrantov ako "otrokov"

BRUSEL - Šéfka francúzskeho krajne pravicového Národného frontu (FN) a poslankyňa Európskeho parlamentu Marine Le Penová obvinila v nedeľu Nemecko, že otvára svoje hranice tisícom prisťahovalcov a utečencov, pretože chce znížiť platy a zamestnávať "otrokov". Píše o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Nemecko si pravdepodobne myslí, že jeho obyvateľstvo je na vymretie, a pokračujúcim náborom otrokov vďaka masovej imigrácii sa snaží znížiť mzdy," uviedla Le Penová v nedeľu v prejave pred priaznivcami svojej strany v Marseille. Jej slová v tomto juhofrancúzskom meste, ktoré patrí medzi kľúčové pre prisťahovalcov zo severnej Afriky, už tradične nachádzajú silnú odozvu.

 

Téma nelegálneho prisťahovalectvo je pre Francúzov čoraz naliehavejšia. Naznačil to aj prieskum verejnej mienky, ktorého výsledky boli zverejnené v nedeľu. Podľa neho sú francúzski občania proti zjednodušeniu súčasných pravidiel na udeľovanie štatútu utečenca - a to i vrátane migrantov zo Sýrie, ktorí opustili svoje domovy kvôli občianskej vojne.

Le Penová obvinila Nemecko, ktoré má najnižšiu mieru nezamestnanosti v EÚ, že sa snaží nanucovať svoju prisťahovaleckú politiku pre celú 28-člennú úniu.

 

"Nemecko sa snaží nielen riadiť našu ekonomiku, ale chce nás dokonca prinútiť prijímať stovky tisíce žiadateľov o azyl," zdôraznila šéfka FN a dodala, že Francúzsko nemá ani prostriedky, ani chuť otvoriť dvere "nešťastiu tohto sveta".

 

K téme masovej migrácie sa v sobotu vyjadril aj vodca pravicovej opozície a bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy, keď upozornil, že Európa nemôže prijať všetkých prisťahovalcov. Zároveň vyzval na vytvorenie špeciálnych zón na "pretriedenie" migrantov ešte predtým, než sa vôbec dostanú na územie schengenského priestoru.

(spravodajca TASR Jaromír Novak) dem

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies