Lavrov: Ruské lietadlá prepravujú do Sýrie vojenskú techniku

NETKY.SK • 10 September 2015, 14:00 • 2 min
Lavrov: Ruské lietadlá prepravujú do Sýrie vojenskú techniku

MOSKVA - Ruské lietadlá prepravujú do Sýrie vojenskú techniku a humanitárnu pomoc, uviedol dnes ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Tlačová agentúra Reuters objasnila, že nepovedal, že by zbrane a humanitárnu pomoc prepravovalo Rusko naraz v tých istých letoch.

slovakia

left justify in out

Spojené štáty a niektoré európske krajiny vyjadrujú čoraz väčšie obavy z obsahu zásielok, ktoré ruské lietadlá dopravujú do Sýrie. Moskva predtým verejne vyhlasovala, že jej lietadlá prevážajú do Sýrie výlučne humanitárnu pomoc. Washington v uplynulých dňoch vyvinul nátlak na Grécko a Bulharsko, aby ruským lietadlám smerujúcim do Sýrie neumožnili využívať svoj vzdušný priestor.

 

Lavrov dnes neobjasnil, ako je to s posilňovaním ruskej vojenskej prítomnosti v Sýrii, z ktorého majú USA a NATO obavy. Potvrdil iba, že Rusko má v Sýrii svoj vojenský personál, aby tam poskytoval výcvik na dodanej vojenskej technike, ale o údajnom rozmiestňovaní ďalších vojakov sa nezmienil.

 

Na otázku o letoch ruských lietadiel smerujúcich na letisko pri sýrskom mesta Lázikíja Lavrov podľa agentúry AP odpovedal, že vozia "vojenský tovar v súlade s existujúcimi zmluvami a humanitárnu pomoc".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies