Lavrov: Implementácia minského protokolu do praxe je problematická

NETKY.SK • 23 Október 2014, 13:53 • 2 min
Lavrov: Implementácia minského protokolu do praxe je problematická

SOČI - Implementácia minského protokolu do praxe na juhovýchodnej Ukrajine je podľa šéfa ruskej diplomacie Sergeja Lavrova problematická. Znepriatelené strany totiž stále pokračujú v bojoch, pričom kyjevský režim používa na ničenie infraštruktúry vojenskú výzbroj, vysvetlil podľa agentúry TASS minister zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Lavrov zdôraznil, že je nutné, aby sa neprerušil proces finalizácie dohôd ohľadom otázky odtrhnutia sa regiónov na juhovýchode Ukrajiny. 
     

"Je nanajvýš dôležité, aby nedošlo k narušeniu tohto procesu, keďže sa tak zabezpečí stabilné prímerie," povedal Lavrov na okraji Valdajského medzinárodného diskusného klubu v Soči s tým, že nie je ľahké vyhovieť podmienkam stanoveným v minskom protokole.
     

Lavrov tiež uviedol, že ho nezaujíma názor západných vlád na súčasný štatút Krymského polostrova ani na iné vnútorné záležitosti Ruska. 
     

"Názor Západu na Krym ma nezaujíma, rovnako ako ani jeho postoj k vnútroštátnym otázkam Ruskej federácie," uviedol Lavrov v reakcii na otázku, či Moskva hodlá vrátiť polostrov Ukrajine.
     

Minský protokol podpísali predstavitelia Ukrajiny, Ruska, Doneckej ľudovej republiky (DĽR) a Luhanskej ľudovej republiky (LĽR) 5. septembra v bieloruskej hlavnom meste Minsk pod patronátom Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Má zabezpečiť ukončenie konfliktov v oblasti Donbasu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies