Lavrov: činnosti USA proti ruským médiám sú v rozpore so všetkými princípmi žurnalistiky

NETKY.SK • 25 December 2017, 20:56 • 2 min
Lavrov: činnosti USA proti ruským médiám sú v rozpore so všetkými princípmi žurnalistiky

MOSKVA - Ruský minister zahraničných veci tiež skritizoval politiku sprísňovania sankcií proti ruským médiám na Ukrajine. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Politika Washingtonu vo vzťahu k ruským médiám, je v rozpore so všetkými normami a zásadami žurnalistiky. O tom vyhlásil v pondelok ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

 

V novembri, spoločnosť T&R Productions, LLC, obsluhujúca americkú pobočku RT, bola zaregistrovaná ako zahraničný agent v Spojených štátoch. Okrem toho, novinári televíznej spoločnosti RT boli zbavení akreditácie v Kongrese USA.

 

Lavrov zdôraznil, že takáto politika USA vo vzťahu k ruským médiám "úplne protirečí všetkým normám a zásadám žurnalistiky a slobody prejavu". Šéf ministerstva zahraničných vecí Ruskej Federácie taktiež poznamenal, že politika sprísnenia sankcií voči médiám, ako pre ruské kanály na Ukrajine, je nemoderné.

 

"V zasade by som chcel podporiť to, aby sa zachoval princíp vzájomnosti rešpektovania, avšak je nerozvážne púšťať sa do vzájomných obvinení a trestov. Z toho nikto nič nezískal," povedal Lavrov.

 

Podľa názoru ruského ministra zahraničných vecí, Rusko by malo ukázať celému svetu "ako je zastaralá takáto politika, ktorá zakazuje, ako v Ukrajine, všetky ruské média, vrátane animačných kanálov  a ako dôležité je bojovať proti takýmto tendenciám".

 

"Ja by som sa vyjadril za to, aby sa nezaťahovali ďalej tieto skrutky a nejako, cez stimuláciu medzinárodných diskusií, naopak - povoliť to, čo už bolo zakrútené," zdôraznil Sergej Lavrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies