Lavínové nebezpečenstvo trvá len vo Vysokých Tatrách

NETKY.SK • 11 November 2016, 09:37 • 2 min
Lavínové nebezpečenstvo trvá len vo Vysokých Tatrách

LIPTOVSKÝ HRÁDOK - Malé lavínové nebezpečenstvo, prvý stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice, pretrváva naďalej vo Vysokých Tatrách v polohách nad 2300 metrov. TASR o tom informoval Milan Lizuch zo Strediska lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby.

slovakia

left justify in out

"Nebezpečenstvo hrozí najmä v žľaboch a terénnych depresiách, kde je naviate väčšie množstvo snehu, ktorý nie je zviazaný s podkladom. Uvoľnenie lavín v týchto miestach je možné hlavne pri veľkom dodatočnom zaťažení, aj to len na ojedinelých plochách vo veľmi strmom extrémnom teréne," uviedol.

 

Počasie na horách bolo ráno takmer všade zamračené, na mnohých miestach s hmlou, len ojedinele sa vyskytovala zmenšená oblačnosť. Teplota vzduchu sa pohybovala od mínus 11 do mínus jedného stupňa Celzia. Fúkal čerstvý vietor južných a západných smerov s rýchlosťou do 40, v nárazoch do 65 kilometrov za hodinu.

 

Za posledných 24 hodín pripadlo do päť centimetrov nového snehu. V terénnych depresiách a žľaboch môže byť z predchádzajúceho sneženia miestami naviate väčšie množstvo snehu aj 50 centimetrov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies