Serie A: Juventus prehral s nováčikom z Empoli, AC deklasovalo Cagliari

NETKY.SK • 30 August 2021, 10:10 • 2 min
Serie A: Juventus prehral s nováčikom z Empoli, AC deklasovalo Cagliari

Taliansko – Nová éra Juventusu bez Cristiana Ronalda začala prekvapivou prehrou s nováčikom z Empoli. Milánske kluby opäť víťazne.

slovakia

left justify in out

Po dvoch kolách iba jeden bod!

Taliansky gigant Juventus Turín sa na začiatku novej sezóny Serie A výrazne trápi. Po pokazenom zápase s Udinese nestačil na Empoli, s ktorým Juventus prehral 0:1. 

 

V priebehu týždňa opustila starú dámu najväčšia hviezda klubu Cristiano Ronaldo, ktorý sa vrátil "domov" do Manchestru United. Mnoho futbalových expertov sa domnieva, že práve Ronaldov odchod by paradoxne mal pomôcť Juventusu, no v prvom zápase bez neho sa Juventus nijako nepredviedol.

 

O jediný gól zápasu sa postaral Mancuso, ktorý sa dobre zorientoval v šestnástke a zariadil historické tri body pre Empoli.

 

 

Giroud si otvoril strelecký účet

AC vstupovalo do zápasu s Cagliari ako jasný favorit. Cagliari na San Sire nevyhralo od roku 1997. Ofenzívnu šou Milána začal nádherným priamym kopom Sandro Tonali, pre ktorého to bol prvý gól v červenočiernom drese.

 

Tonali je veľmi často prirovnávaný k legendárnemu Pirlovi. Zaujímavosťou je, že Pirlov prvý gól v drese AC bol taktiež z takmer identickej pozície z priameho kopu.

 

Cagliari vzápätí dokázalo odpovedať, po šikovnej akcii sa hlavičkou presadil Deiola. Miláno pokračovalo v tlaku a o pár minút neskôr sa po šťastne tečovanej strele presadil Rafael Leao

 

V 24. minúte sa AC dostalo k rýchlemu protiútoku. Výborne vyviezol loptu Brahím Diaz, ktorý našiel v dobrej pozícii Girouda a Francúz pohotovo zvýšil na 3:1.

  

V závere prvého polčasu zahral jeden z hráčov Cagliari rukou a loptu na biely bod si postavil Giroud, ktorý chladnokrvne premenil a spečatil zápas na finálnych 4:1.

 

 

Inter zachránila nová posila

Škriniarov Inter cestoval na pôdu Hellasu Verony, kde sa body získavajú veľmi ťazko. V 13. minúte sa presadil Ilič a domáci sa dostali do vedenia 1:0.

 

Interu sa podarilo vyrovnať až na začiatku druhého polčasu, keď sa šikovne presadil Lautaro Martínez. Až do samotného záveru bolo skóre vyrovnané, no na ihrisko sa dostal v 74. minúte Joaquín Correa.

 

V 84. minúte sa Correa famózne presadil perfektnou hlavičkou a posunul Inter do vedenia. Jeden gól Correovi nestačil a v nadstavenom čase sa spoza šestnástky poriadne oprel a zavŕšil svoj excelentný debut v drese Interu

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies