Andrej Danko verí, že po májových voľbách bude EÚ jednotnejšia

NETKY.SK • 13 Máj 2019, 11:45 • 2 min
Andrej Danko verí, že po májových voľbách bude EÚ jednotnejšia

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko vyhlásil, že nacionalizmus by nemal rozbíjať Európsku úniu (EÚ). Spravil tak pred stretnutím hnutia z radov opozície Sme rodina a šéfkou Národného združenia vo Francúzsku Marine Le Penovou.

slovakia

left justify in out

"Mali by sme EÚ reformovať, pokúsiť sa opraviť to, čo nás spája. Nemali by sme dovoliť rozbitie EÚ," uviedol Danko, ktorý verí, že po májových eurovoľbách bude EÚ jednotnejšia. "A že bude mať silných lídrov, ktorí budú partnermi Trumpa, Putina a budú vedieť zastupovať naše záujmy," doplnil.

 

Predseda NRSR nechce hodnotiť takúto kampaň pred nadchádzajúcimi eurovoľbami. Vyjadruje sa k tomu, že národné cítenie by nemalo obsahovať prvky egoizmu. Práve ten totiž rozdeľuje aj dva odlišné chápania na ochranu tradícií, a to vlastenectvo a nacionalizmus.

 

img

 

Francúzska politička Le Penová sem prišla na pozvanie hnutia Sme rodina. Jeho líder Boris Kollár uviedol, že ich spájajú tri hodnoty - ochrana hraníc EÚ, ochrana tradícií a ochrana práce. Predseda Mosta-Híd Béla Bugár cez víkend reagoval, že je veľmi tenká hranica medzi národovectvom a nacionalizmom. "Národovec hovorí napríklad aj o ochrane tradícií. Ale nacionalista a extrémista na úkor iných. V tom je rozdiel a Le Penová to chce robiť na úkor iných," povedal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies