Látal o meškajúcich financiách: Hráči sa boja, sú bezmocní

NETKY.SK • 29 November 2014, 18:52 • 2 min
Látal o meškajúcich financiách: Hráči sa boja, sú bezmocní

KOŠICE - Český tréner futbalistov fortunaligového klubu MFK Košice Radoslav Látal definitívne skončil v tejto funkcii po poslednom jesennom vystúpení "modro-žltých", ktorí v 19. kole zdolali Ružomberok 2:1.

slovakia

left justify in out

Dôvodom sú už dlhšie meškajúce financie, pre ktoré rezignoval spoločne s asistentom Jiřim Nečekom.

"Dlho som nad tým premýšľal. Veci, o ktorých sa písalo, sú pravdivé, poslali sme na klub výpovede, pretože sme to tak cítili, že by sme chceli mužstvu pomôcť. Chceli sme ľuďom, ktorí majú radi futbal a robia okolo neho, naznačiť, aká je momentálna situácia. Hráči v kabíne sú bezmocní, sami si nemôžu pomôcť. Sú pod zmluvami, takže ťažko môžu vystúpiť na verejnosť či pred médiá a povedať, že im chýbajú peniaze. Majú zmluvy, boja sa, majú strach. Veď to cítite sami, idete za nimi a nikto vám nič nepovie. My sme sa k tomu kroku odhodlali preto, aby sme pomohli kabíne. Verím, že situácia sa zlepší a chlapci sa dostanú z tohto začarovaného kruhu," uviedol na oficiálnom klubovom webe MFK Košice odchádzajúci Látal. 

 

Štyridsaťštyriročnému koučovi došla trpezlivosť pre pretrvávajúce finančné problémy v klube. Záväzky údajne narástli na státisíce českých korún. Látal prebral Košičanov vlani v septembri, triumfoval s nimi v domácej pohárovej súťaži Slovnaft Cupe, čo znamenalo účinkovanie mužstva v predkole Európskej ligy 2014/2015. "Hneď po výpovedi, ktorú sme poslali, sme spolu sedeli a vtedy nám vedenie klubu sľúbilo, že sa bude snažiť niečo urobiť s nepriaznivou situáciou. Žiaľ, ubehol mesiac a nič sa nestalo. Podrobnosti však nechcem rozoberať. V Košiciach som spoznal mnoho priateľov a kamarátov. Nerád odtiaľ odchádzam. Už som odmietol nejaké ponuky, lebo som chcel dodržať zmluvu. Verím, že vďaka môjmu kroku sa niečo v klube pohne. Najmä by som sa chcel chlapcom v kabíne poďakovať za výkon v poslednom zápase, lebo už dávnejšie pred ním boli v ťažkej situácii, ale zvládli ju. S touto výbornou partiou som pracoval rok a pol. Zažili sme krásne chvíle, vyhrali sme Slovenský pohár, zahrali sme si Európsku ligu. Košice sú veľké mesto, takže verím, že sa nájdu ľudia, ktorí majú radi futbal a podporia ho," rozlúčil sa Radoslav Látal, počas hráčskej kariéry známy najmä z pôsobenia v nemeckom klube Schalke 04 Gelsenkirchen. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies