Laššáková: Neprelomenie veta prezidenta je zlyhanie

NETKY.SK • 9 December 2014, 15:03 • 2 min
Laššáková: Neprelomenie veta prezidenta je zlyhanie

BRATISLAVA – Neprelomenie veta prezidenta SR pri Obchodnom zákonníku pre chýbajúcich poslancov Národnej rady SR za vládnu stranu je podľa predsedníčky poslaneckého klubu Smer-SD Jany Laššákovej zlyhanie, ktoré by sa nemalo opakovať.

slovakia

left justify in out

Ako povedala dnes pre agentúru SITA, to, čo sa stalo pri vrátenom zákone, klub veľmi mrzí, pretože ešte sa nám niečo také nestalo. „Vedela som, že sú ospravedlnení piati poslanci a bola som presvedčená, že 76 poslancov na hlasovaní bude. Stalo sa, že Viera Tomanová išla do sály, ale spadla na schodoch. Juraj Blanár meškal tri sekundy, Jaroslav Baška prišiel trochu neskôr. Rozobrali sme to v klube, pretože dochvíľnosť musí byť,“ povedala Lašáková. Podľa nej musia byť poslanci v klube kolegiálni. „Musíme mať istotu, že minimálne 78 poslancov by na hlasovaní malo byť. Rozobrali sme si to. Meškajúci poslanci sa ospravedlnili. Máme ponaučenie. Stalo sa to prvýkrát,“ dodala.

 

Poslancom NR SR sa nepodarilo prelomiť veto prezidenta SR Andreja Kisku pri novele Obchodného zákonníka, pretože Smer-SD nemal v rokovacej sále dostatok hlasov. Na hlasovaní chýbali napríklad predsedovia samosprávnych krajov Jaroslav Baška a Juraj Blanár, či poslanci Ľuboš Blaha, Otto Brixi, Viera Tomanová, Viliam Holeva, Mojmír Mamojka a Mária Janíková. Smer-SD má v parlamente 83 poslancov. Niektorí z nich však hlasovanie o Obchodnom zákonníku nestihli, na ďalších však už nechýbali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies