Láska opäť zvíťazila: Mako sa o rok vydá za obyčajného chlapca a už nebude princeznou

NETKY.SK • 22 November 2017, 10:42 • 2 min
Láska opäť zvíťazila: Mako sa o rok vydá za obyčajného chlapca a už nebude princeznou

TOKIO - Japonská princezná Mako, najstaršia vnučka cisára Akihita, sa bude vydávať 4. novembra 2018. Jej manželom sa stane Kei Komuro, spolužiak z vysokej školy.

slovakia

left justify in out

Mako (25), staršia dcéra princa Akišina, sa so svojím snúbencom zoznámila pred piatimi rokmi počas štúdia na Medzinárodnej kresťanskej univerzite v Tokiu. Komuro, ktorý teraz pracuje v právnickej firme v Tokiu, požiadal princeznú o ruku po ročnej známosti. Princezná sa podľa vlastných slov do rovnako starého Keia zaľúbila, pretože "má úsmev ako slnko", veľké srdce a je úprimný.

 

Formálne pravidlá však požadujú, aby princezná po sobáši s radovým občanom opustila rady kráľovskej rodiny, takže sa bude musieť vzdať aj svojho titulu. Ale príliš ju to mrzieť nemusí - žena aj tak nesmie zasadnúť na japonský cisársky trón.

 

Súčasný cisár Akihito (83) vlani v auguste naznačil svoje prianie odstúpiť z trónu pre vysoký vek. Po jeho abdikácii, ktorú Japonci očakávajú 30. apríla 2019, na trón zasadne korunný princ Naruhito.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies