Lance Armstrong na trati Tour de France

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 10:42 • 2 min
Lance Armstrong na trati Tour de France

VENERQUE - Lance Armstrong sa po piatich rokoch znova objavil na trati cyklistickej Tour de France, hoci len ako účastník charitatívnej jazdy pred pelotónom.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok ráno vyrazil Američan spolu s bývalým anglickým futbalistom Geoffom Thomasom z Venerque do Rodezu, aby pomohol vyzbierať peniaze na boj proti leukémii. V piatok by mal absolvovať ešte jednu etapu a tým sa jeho misia skončí. Thomas stanovil cieľovú sumu milión libier a pozval si na jazdu rôznych hostí, ktorí kopírujú trasu pretekov vždy s predstihom jedného dňa pred pelotónom.

 

Armstrongova účasť na zbierke udrela na citlivú strunu. Texasan vyhral sedem ročníkov Tour de France za sebou, ale ako sa neskôr ukázalo, podvádzal pri tom užívaním zakázaných látok a dostal doživotný dištanc. Od návratu ho odrádzal aj prezident Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) Brian Cookson. "Som si istý, že Geoff Thomas to myslel dobre, ale zdá sa mi to nevhodné a nezdvorilé k Tour de France, voči súčasnému pelotónu. Lanceovi by mal niekto poradiť, aby pozvánku neprijal," povedal ešte v marci Cookson.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies