Lajčák vyjadril ľútosť nad smrťou českých vojakov v Afganistane

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 15:55 • 2 min
Lajčák vyjadril ľútosť nad smrťou českých vojakov v Afganistane

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák zaslal sústrastný telegram českému ministrovi zahraničia Lubomírovi Zaorálkovi.

slovakia

left justify in out

Vyjadril v ňom ľútosť nad smrťou štyroch českých vojakov v Afganistane. Agentúru SITA informoval Tlačový odbor MZV. "Slovenská republika sa spolu s Českou republikou usiluje v Afganistane v rámci operácie ISAF bojovať proti terorizmu a vytvárať podmienky pre mier a stabilitu v krajine. Aj napriek tejto tragickej udalosti má opodstatnenie pokračovanie v angažovanosti našich krajín pri budovaní stabilného a demokratického Afganistanu," uviedol v telegrame. Ako šéf slovenskej diplomacie dodal, "tak ako nás spoločne tešia pokroky, ktoré misia zaznamenáva, tak isto spoločne zdieľame s Českou republikou zármutok nad dnešnou nenahraditeľnou stratou."

 

Štyria českí vojaci zahynuli dnes pri samovražednom útoku neďaleko americkej základne Bagram vo východnej časti Afganistanu. Ďalší český vojak je ťažko zranený. Pre Česko ide o najtragickejšiu udalosť v jej doterajších zahraničných misiách. Celkovo od vypuknutia vojny v Afganistane prišlo o život deväť českých vojakov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies