Queen Plačkovej hrozí v prípade dokázania viny doživotie!

NETKY.SK • 28 September 2021, 19:40 • 2 min
Queen Plačkovej hrozí v prípade dokázania viny doživotie!

BRATISLAVA – Známa slovenská Queen Plačková odmieta obvinenia, že by sa zúčastňovala na obchodovaní s drogami. Tvrdí, že ďalších zadržaných nepozná!

slovakia

left justify in out

V pondelok (27. septembra) skončilo v putách elitných policajtov celkovo 15 osôb, ktoré čelia obvineniam z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnostiobchodovania s drogami. Medzi zadržanými je aj vplyvná influencerka Zuzana Strausz Plačková a jej manžel René či známy podnikateľ z Hlohovca Miroslav Farkaš, ktorý je len mesiac na slobode. Vo väzbe strávil vyše 20 mesiacov za podvody s nehnuteľnosťami.

 

img

 

Plačková obvinenia odmieta

Ako novinárom uviedla, keď v putách kráčala k autu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), verí, že sa všetko čoskoro vysvetlí. „Chcem len odkázať ľuďom, že dávajte si pozor, s kým sa stretávate, lebo môžete byť potom hodení do jedného vreca s určitými ľuďmi. Ani o tom nemusíte vedieť," povedala Plačková v sprievode policajného príslušníka.

 

img

 

Zo záberov, ktoré zachytávajú policajnú raziu, Plačková vyzerala veľmi sebaisto, ako by ju netradičné ráno nijakým spôsobom ani nerozrušilo. Ako uvádza televízia Markíza, výsluch Queen Plačkovej trval iba približne 50 minút, pričom pred vyšetrovateľom všetky obvinenia poprela. "Ja som si vedomá svojej neviny. Myslíte si, že pri tom, čo ja zarobím z normálneho legálneho činu, že mi je zapotrebi robiť s drogami?" uviedla. Aktuálne sa nachádza v cele predbežného zadržania v Galante.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Zuzanu Strausz Plačkovú obvinili z drogovej trestnej činnosti! Čo všetko polícia zhabala?

 

Doživotné tresty za obchod s drogami

Ako už skôr informovala NAKA, pri domových prehliadkach policajti zaistili viac ako 9 kilogramov omamných a psychotropných látok – metamfetamín, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90 000 jednorazových dávok drogy. Zaistili tiež zbrane, strelivo, cigarety a viac ako 70 000 eur v hotovosti. GP SR k prípadu doplnila, že spomínaná skupina vyrábala a predávala drogy na území Bratislavského a Trnavského kraja najmenej od roku 2012. Všetkým obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest od 15 do 20 rokov.

 

img

 

Ako pre denník Nový Čas vysvetlil advokát Róbert Bános, trestný zákon na Slovensku nerozlišuje, či ide o marihuanu (mäkkú drogu) alebo tvrdšie drogy (napr. pervitín). Nazýva ich jednotne ako omamné a psychotropné látky. Trestné sadzby sú odstupňované podľa množstva omamnej alebo psychotropnej látky a jej ceny na čiernom trhu.

 

img

 

Advokát doplnil, že za prechovávanie drogy hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 3 - 10 rokov. Pri väčšom množstve sa trestná sadzba zvyšuje na 20 - 25 rokov až doživotie. Po výsluchoch požiadali vyšetrovatelia súd o väzbu pre všetkých. Ten musí do 48 hodín rozhodnúť, či obvinených ponechá za mrežami alebo budú vyšetrovaní na slobode. V prípade obzvlášť závažných zločinov, do ktorých spadá aj zločinecká skupina, môže súd rozhodnúť až do 72 hodín. 

 

Prečítajte si tiež: Zuzana Plačková sa ešte včera pýšila luxusnou villou. Dnes u nej kukláči hľadali drogy!

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona