Kuriózne: Lietadlo na vzletovej dráhe vytratilo 3,4 tony zlata!

NETKY.SK • 15 Marec 2018, 11:25 • 2 min
Kuriózne: Lietadlo na vzletovej dráhe vytratilo 3,4 tony zlata!

MOSKVA - V ruskom meste Jakutsk vytratilo lietadlo počas vzletu na dráhe viac ako tri tony zlata. Vo štvrtok o tom informovala tamojšia agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Otvorový kryt ruského nákladného lietadla vezúceho drahé kovy sa vo štvrtok pri štarte nešťastnou náhodou otvoril a na ranvej sa vysypali vyše tri tony zlata. 

 

Vyšetrovanie prípadu prebieha.Lietadlo typu Antonov An-12 prevádzkované aerolíniami Nimbus letelo do mesta Krasnojarsk na Sibíri s nákladom 9,3 tony zlata a ďalších drahých kovov. Poškodená kľučka na dverách spôsobila, že sa dvere roztvorili a časť kovov sa vysypala na rozjazdovú dráhu. Informácie poskytla vo vyhlásení štátna vyšetrovacia komisia.

 

Úrady našli 172 zlatých tehličiek vážiacich dokopy 3,4 tony, uviedlo podľa agentúry TASS ruské ministerstvo vnútra.

 

Pri incidente nikto neutrpel zranenia. Na sociálnych sieťach sa šírili zábery zachytávajúce zlaté tehly rozsypané po ranveji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies