Kurdi sa zúčastnia na rozhovoroch o vláde, armáda plánuje dobyť Mósul

NETKY.SK • 18 August 2014, 14:35 • 2 min
Kurdi sa zúčastnia na rozhovoroch o vláde, armáda plánuje dobyť Mósul

BAGDAD - Kurdskí predstavitelia sa zúčastnia na rokovaniach o vytvorení novej irackej vlády, uviedol dnes doterajší iracký minister zahraničných vecí Hošjár Zebarí. Naznačuje to možnosť zlepšenia vzťahov s centrálnou vládou.

slovakia

left justify in out

Zebarí pre agentúru Reuters povedal, že konečné rozhodnutie o tom, či Kurdi ukončia pozastavenie účasti na vláde, príde neskôr. Odchádzajúci premiér Núrí Málikí viedol s Kurdmi dlhodobé spory týkajúce sa rozpočtu a ropy.
     

Zebarí tiež potvrdil, že kurdské ozbrojené sily za podpory amerických náletov vytlačili bojovníkov Islamského štátu (IS) a opätovne dobyli Mósulskú priehradu, najväčšiu v krajine.
     

Hovorca protiteroristickej jednotky v severoirackom meste Mósul medzitým oznámil, že iracké sily plánujú operáciu s cieľom opätovne dobyť mesto kontrolované bojovníkmi IS.
     

"Nová taktika podniknutia rýchleho útoku zahaleného tajomstvom sa ukázala byť úspešná a my sme odhodlaní pokračovať v nej s pomocou spravodajských informácií poskytnutých Američanmi," povedal hovorca pre Reuters. "Ďalšou zastávkou bude Mósul," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies