Podľa Hapala môžu Slováci proti Chorvátsku prekvapiť

NETKY.SK • 15 November 2019, 09:34 • 2 min
Podľa Hapala môžu Slováci proti Chorvátsku prekvapiť

BRATISLAVA - Slovenskí futbalisti majú pred sebou vrchol kvalifikácie EURO 2020 v podobe záverečných dvoch zápasov E-skupiny v Chorvátsku (sobota 16. novembra v Rijeke, 20.45 h) a s Azerbajdžanom (utorok 19. novembra v Trnave, 20.45). Z mimoriadne vyrovnanej skupiny ešte stále môžu postúpiť 4 tímy.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Pavla Hapala strácajú z tretieho miesta tabuľky na chorvátskeho lídra 4 body, na druhých Maďarov dva, pred štvrtým Walesom majú dvojbodový náskok. Okrem duelov SR sa už uskutočnia len dva súboje, Wales sa najprv predstaví v Baku a potom v Cardiffe bude hostiť Maďarsko.

 

img

 

Postupová situácia sa vyvinula tak, že úradujúcemu vicemajstrovi sveta z Chorvátska stačí na prienik na ME bod. Aby mali Slováci všetko vo vlastných rukách, potrebujú v Rijeke vyhrať, čo si celý tím na čele s českým trénerom dobre uvedomuje. "Ani pre Chorvátsko toto nebude úplne jednoduchý zápas. My urobíme všetko pre to, aby sme boli úspešní. Úspech pre nás znamená víťazstvo. Nemám rád slovo musíme, my chceme vyhrať." 

 

img

 

"Vieme, že postupová matematika je jasná, ak vyhráme oba zápasy, postúpime. Ide do tuhého a ja verím, že sa dobre pripravíme a prekvapíme",  povedal pred predposledným kvalifikačným vystúpením Hapal. Navyše dodal, že kľúč k postupu je minimálne zdolanie Azerbajdžanu a aj to bude veľmi ťažký zápas, i keď v prvom zápase sme prot nemu dokázali vyhrať.

 

img

 

Slováci majú súperovi čo odplácať. V septembri v Trnave dostali od tímu kouča Zlatka Daliča lekciu 0:4. Následne zareagovali výhrou 2:1 v Maďarsku, situáciu si ale skomplikovali domácou remízou 1:1 s Walesom. V zápase nám budú chýbať zranený stredopoliar László Bénes z Borussie Mönchengladbach a suspendovaný stopér Norbert Gyömbér z Perugie Calcio. K dispozícii už bude stopér Lazia Rím Denis Vavro, ktorý v októbri proti "drakom" pre trest nenastúpil.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nuova opportunitá 🦅🦅 FORZA LAZIO 🔵⚪️

Príspevok, ktorý zdieľa Denis Vavro (@denisvavro),

 

V "žltom ohrození" sú Marek Hamšík z čínskeho Ta-lien I-fang a Juraj Kucka z Parmy. Ak by sa Slovákom nepodarilo postúpiť z kvalifikácie, stále existuje šanca účasti v baráži cez Ligu národov. Tejto alternatíve ale Hapal nevenuje žiadnu pozornosť. Zdravotne v poriadku je už aj obranca Herthy Berlín Peter Pekarík, skúsený hráč má tiež pred duelom v Rijeke vo všetkom jasno: "Vieme, čo nás v Chorvátsku čaká. Je tu finále kvalifikácie. Chorváti doma body nestrácajú. Musíme chorvátsku kvalitu zaskočiť našou bojovnosťou a nasadením. Ak tam chceme uspieť, každý musí ísť nadoraz," vyjadril sa slovenský reprezentant.

 

 

img

 

Na šampionát postúpia prví dvaja, cez kvalifikáciu už nemôže postúpiť Azerbajdžan. Slovensko z prvého miesta na ME určite dostanú víťazstvá v Chorvátsku a s Azerbajdžanom. Štrnásť bodov po remíze v Rijeke a domácej výhre s Azerbajdžanom (alebo rovnaký bodový zisk v obrátenom garde) by mu stačilo v prípade, ak Wales dvakrát remizuje, alebo ak zvíťazí v Baku a remizuje doma s Maďarskom. Domácim budú chýbať vykartovaní skúsení stopéri Dejan Lovren a Domagoj Vida. Pre zranenie ani do druhého duelu proti SR nenastúpi stredopoliar FC Barcelona Ivan Rakitič. Daličovi budú chýbať aj zranení Andrej Kramarič a Matej Mitrovič. 

 

img

 

Duel na novom štadióne HNK Rijeka s kapacitou o čosi vyššou ako 8000 divákov povedie ako hlavný rozhodca Francúz Clément Turpin, na čiarach mu budú asistovať krajania Nicolas Danos a Cyril Gringore. Slováci nastúpia s čiernymi páskami na rukávoch, takto si uctia pamiatku obetí stredajšej tragickej nehody autobusu pri obci Malanta neďaleko Nitry. Stretnutie bude vysielať v priamom prenose RTVS.

 

9. kolo kvalifikácie EURO 2020, sobota 16. novembra, 20.45 h:

E-skupina:

Rijeka

Chorvátsko - Slovensko /rozhodujú: Clément Turpin - Nicolas Danos, Cyril Gringore (všetci Fr.)/

 

ďalší program E-skupiny:

sobota 16. novembra: Azerbajdžan - Wales (Baku, 18.00 SEČ, rozhoduje: Deniz Aytekin (Nem.)

utorok 19. novembra: SLOVENSKO - Azerbajdžan (Trnava, 20.45), Wales - Maďarsko (Cardiff, 20.45)

 

tabuľka E-skupiny:

1. Chorvátsko 7 4 2 1 14:6 14

2. Maďarsko 7 4 0 3 8:9 12

3. SLOVENSKO 6 3 1 2 10:8 10

4. Wales 6 2 2 2 6:6 8

5. Azerbajdžan 6 0 1 5 5:14 1

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies