VIDEO Neuveriteľné! Žralok s odhryznutou časťou tela plával, akoby sa nič nedialo

NETKY.SK • 28 November 2021, 17:0 • 2 min
VIDEO Neuveriteľné! Žralok s odhryznutou časťou tela plával, akoby sa nič nedialo

ŠPANELSKO – Smrteľne zranený žralok sa len tak nevzdával. Napriek útokom ostatných žralokov, odmietal opustiť svoju skupinu.

slovakia

left justify in out

Vedcovi Mariovi Lebratovi sa podarilo natočiť nevídané zábery. Na zraneného žraloka čiernocípeho natrafil vo vodách neďaleko Španielska. Samec bol smrteľne zranený, chýbala mu časť tela, čo mu ale nezabránilo držať sa svojej skupiny. Expertovi sa žraloka podarilo uloviť do siete a nasadiť mu monitorovacie zaradenie. Informoval o tom portál Novinky.cz.

 

Keď ho o pár minút opäť vypustil, ostatné žraloky ho už neprijali. Napriek útokom ostatných žralokov sa dokázal ubrániť a plával približne dva metre pod hladinou. 

 

 

Tento druh žraloka sa vyskytuje na pobreží v tropických či subtropických pásmach po celom svete. V dospelosti dosahuje približne 1,5 metra. Sú veľmi energické, pri love na menšie ryby dokonca vyskakujú nad hladinu. Počas dospievania sa združujú v skupinách. Ich označenie čiernocípe sa spája s čiernym sfarbením končekov na plutvách. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona