Kucka: Neporovnávajte ma s Hamšíkom, sme úplne iní hráči

NETKY.SK • 11 November 2013, 12:05 • 2 min
 Kucka: Neporovnávajte ma s Hamšíkom, sme úplne iní hráči

JANOV - Slovenskému futbalovému reprezentantovi Jurajovi Kuckovi to začalo gólovo sypať v drese talianskeho klubu FC Janov. Dvadsaťšesťročný rodák z Bojníc skóroval v dvoch zápasoch po sebe.

slovakia

left justify in out

Minulý týždeň strelil víťazný gól na ihrisku Lazia Rím (2:0) a v nedeľu sa presným zásahom podieľal na domácom úspechu nad Hellasom Verona (2:0). Kucka sa presadil hlavou v 35. min prvého polčasu po centri Brazílčana Matuzaléma a bol to pre neho druhý gól v tejto sezóne. Za streleckú potenciu v Kuckovom prípade môže aj nová taktika trénera FC Janov Giana Piera Gasperiniho, ten dal slovenskému defenzívnemu záložníkovi ofenzívnejšie úlohy a v dueli proti Verone ho postavil na pozíciu podhrotového stredopoliara či krídelníka.

"Nečakal som, že v novej role mi to takto pôjde. Je to pre mňa niečo nové a chvíľu mi na ihrisku trvalo, kým som si zvykol. Postupne sa mi to však zapáčilo a verím, že sa budem stále zlepšovať, ak dostanem opäť príležitosť na tomto poste. Dúfam, že to bude stále lepšie a lepšie," povedal pre Sky Sports Juraj Kucka, ktorý sa nevyhol ani prirovnaniu k Marekovi Hamšíkovi. Ofenzívny stredopoliar je jedným z lídrov SSC Neapol a je nesmierne obľúbený u talianskych médii i fanúšikov na Apeninskom polostrove. V aktuálnej ligovej sezóne dal Hamšík už šesť gólov a patrí k najlepšie hodnotením futbalistom v Serie A. "Neporovnávajte ma s Marekom, sme úplne iní hráči," reagoval Kucka. 

Bývalý hráč Sparty Praha, Ružomberka a Podbrezovej Juraj Kucka figuruje v nominácii reprezentačného trénera SR Jána Kozáka na nadchádzajúci medzištátny prípravný súboj proti Poľsku (hrá sa v piatok 15. novembra vo Vroclave o 20.45 h). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies