Kuba kritizovala USA, že je na zozname štátov podporujúcich terorizmus

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 07:43 • 2 min
Kuba kritizovala USA, že je na zozname štátov podporujúcich terorizmus

HAVANA- Kubánske ministerstvo zahraničných vecí ostro odsúdilo rozhodnutie vlády USA ponechať Kubu na svojom výročnom zozname štátov podporujúcich terorizmus. Informovala dnes o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kubánsky rezort diplomacie vo svojom štvrtkovom vyhlásení označil tento krok Spojených štátov za "iracionálne a jednostranné" rozhodnutie, ktorého zámerom je cynicky odôvodniť 51-ročné ekonomické embargo voči Havane a udobriť si kubánsku exilovú lobby.

 

Územie Kuby nikdy nebude slúžiť ako útočisko teroristom alebo na organizovanie násilných činov proti akejkoľvek krajine, uvádza sa vo vyhlásení ministerstva.

Havana odmieta obvinenia, podľa ktorých poskytuje útočisko baskickým militantom a vzbúrencom z Revolučných ozbrojených síl Kolumbie (FARC) s tým, že práve Kuba je hostiteľom mierových rokovaní medzi FARC a kolumbijskou vládou.

Vláda úradujúceho kubánskeho prezidenta Raúla Castra nedávno odsúdila aj aprílové bombové útoky na maratón v Bostone, pripomenula AP.               



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies