Kto je vlastne Nate Diaz?

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 11:31 • 2 min
Kto je vlastne Nate Diaz?

STOCKTON - Minulotýždňové UFC 196 si fanúšikovia budú navždy pamätať ako UFC, kde padol skalp Conora McGregora. Porazil ho Nate Diaz.

slovakia

left justify in out

Na prvý pohľad nevyšportovaný mladík, ktorý keď začne rozprávať tak počujeme viacej nadávok ako v poslednej krčme. Keď si pozrieme jeho predchádzajúce zápasy je vidno, že má podobný štýl ako McGregor. Pred zápasom tvrdo napáda slovne svojich súperov, je to neskutočne tvrdý zápasník s ešte tvrdšími vyjadreniami. Ale na druhej strane po zápase vždy zagratuluje svojmu súperovi a aj jeho tímu. Ako aj McGregor povedal, úcta tam je ale čo je v ringu to je biznis.

 

Nate Diaz je 30 ročný zápasník, so skóre 19 výhier a 10 prehier. Svoju profesionálnu kariéru začal ako 19 ročný aj so svojím bratom Nickom Diazom. Zápasil v organizaciach WEC, Strikeforce a Pancrase. V organizácií WEC zápasil aj o majstrovský pás, ale v zápase prehral. Bola to jeho prvá aj posledná submission prehra (prinútenie súpera vzdať sa, škrtením alebo pákou), proti Hermesovi Franca. V roku 2007 začal zápasiť pod záštitou UFC, kde má doteraz 22 zápasov. Jeho výsledky nie sú vôbec vyrovnané, striedali sa výhry aj prehry. No patrí k zápasníkom ktorý sa dokážu po každej prehre postaviť a zlepšiť. Momentálne zápasí ľahkú váhu, ale vyskúšal sa aj v ťažšej váhe. Zápasil proti menám ako Rafael dos Anjos, Michael Johnson, Benson Henderson, Josh Thompson, Clay Guida alebo Takanori Gomi.

 

Nate Diaz aj jeho brat sú čierne pásy v Brazilskom Jiu Jitsu pod Cesarom Graciem. Momentálne majú aj vlastný BJJ klub. Jeho postoj je stavaní na boxerskom štýle, ktorý sa učil od Richarda Pereza. Jeho štýl nie je najkrajší, no kto ho videl zápasiť vie, že je účinný. Za poslednú dobu sa tak zlepšil v stoji, že sa aj zabudlo aký je nebezpečný na zemi. Z 19 výhier 12 ukončil submission. Popri bojových umeniach aktívne trénuje triatlon aj so svojím bratom Nickom. Podľa mnohých odborníkov je práve triatlon ich tajomstvom na výdrž. Z 10 prehier ho iba raz knokautovali. Jeho brata dvakrát.

 

Na UFC 196 sa mu podarila už 9 submission v organizácií s čím sa pomaly ťahá na legendárneho Royca Gracieho. Po výhre dostal aj dva bonusy, dokopy ich má 14 s čím drží rekord v UFC. A má na konte aj 7 hlavných zápasov večera na galavečeroch UFC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies