Polícia preveruje ministra vnútra

NETKY.SK • 8 Február 2022, 20:07 • 2 min
Polícia preveruje ministra vnútra

PRAHA - Polícia Českej republiky preveruje, či sa súčasný minister vnútra Vít Rakušan nedopustil ešte ako starosta mesta Kolín trestného činu porušenia povinnosti pri správe cudzieho majetku. V utorok o tom informovala Česká televízia s tým, že na Rakušana podala trestné oznámenie iniciatíva Chcípl PES.

slovakia

left justify in out

V tejto záležitosti zatiaľ nikoho neobvinili a polícia najprv zisťuje, či vôbec došlo k spáchaniu trestného činu, približuje spravodajský portál Novinky.cz. „Policajný orgán v tejto veci zahájil úkony trestného stíhania - teda preverovania - formálne pre prečin porušenia povinnosti pri správe cudzieho majetku,“ povedal štátny zástupca Milan Hrubý. Dodal, že preverovanie zatiaľ neukončili.

 

img

 

Iniciatíva Chcípl PES tvrdí, že mesto Kolín v čase pôsobenia Rakušana vo funkcii tamojšieho starostu (2010-2019) uzavrelo niekoľko nevýhodných zmlúv s advokátmi, pričom predmety týchto zmlúv sa údajne prekrývali.

 

Prečítajte si tiež: Emmanuel Macron rokoval s ukrajinským prezidentom. Našli spoločnú reč

 

Predstavitelia Chcípl PES konštatovali, že zmluvy týkajúce sa využívania právnych služieb zo strany mesta Kolín v sume dva milióny korún ročne, sú podľa nich neúčelné a nehospodárne.

 

 

Samotný Rakušan ešte vlani v decembri vyhlásil, že má čisté svedomie a opodstatnenosť trestného oznámenia odmietol. Povedal, že so svojím tímom odviedol dobrú prácu. Podľa jeho slov ide o účelovo vytvorené obvinenie.

 

Možno vás zaujme: Zeman podpíše novelu pandemického zákona

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona