Krutá nemecká facka, Marinčin: Začali sme lietať, vyzeralo to strašne

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 08:37 • 2 min
Krutá nemecká facka, Marinčin: Začali sme lietať, vyzeralo to strašne

PETROHRAD - Po dvoch suverénnych víťazstvách prišla v utorok nepríjemná nemecká facka. Výkon slovenských hokejistov v utorňajšom súboji MS sa oproti predošlým odohratým duelom otočil o 180 stupňov a po prehre 1:5 je jasné, že o postup do štvrťfinále budú musieť ešte tuho bojovať.

slovakia

left justify in out

Slováci sa po góle Petra Cehlárika ujali v 9. minúte vedenia, to bol však jeden z mála pozitívnych momentov v ich hre. V druhom dejstve inkasovali od Nemcov tri kusy a už sa nedokázali vrátiť do zápasu. "Po prvej tretine sme sa snažili nabudiť, ale mám taký pocit, že to všetko zostalo v šatni a na ľad vykorčuľovalo úplne iné mužstvo. Nemci začali hrať to, na čo sme zvyknutí my. Začali sme zrazu lietať a vyzeralo to strašne. V tom bol problém," hodnotil duel obranca Martin Marinčin, ktorého vyhlásili za najlepšieho hráča na slovenskej strane.

 

Doterajšie hlavné zbrane mužstva - nasadenie a pohyb - zostali v šatni, respektíve si ich osvojil súper. "Prehrali sme takmer všetky osobné súboje, a potom sa nedá hrať nátlakový hokej, aký sme chceli. V predchádzajúcich súbojoch sme my napádali rozohrávku súpera a dnes to bolo presne naopak, hrali sme minimum času v ich pásme. V tretej tretine sme síce mali viac šancí ako v prvých dvoch, ale nebolo to nič platné," konštatoval Marinčinov kolega z defenzívy Juraj Mikuš, ktorý asistoval pri Cehlárikovom góle.

 

Zverenci trénera Zdena Cígera majú iba necelých 22 hodín, aby sa dali dokopy a znovu oživili svoju hru. V stredajšom dueli s Bieloruskom (15.15 SELČ) sa musia vrátiť k tomu, čo ich zdobilo v stretnutiach s Maďarskom (4:1) a Francúzskom (5:1). "Dostali sme teraz facku. Musíme sa čo najskôr prebrať, zregenerovať a vrátiť sa späť na správnu vlnu. Lebo takto to ďalej nepôjde," krútil hlavou Marinčin.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies