Kristína Schmiedlová od piatka na prvých juniorských Masters

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 11:03 • 2 min
Kristína Schmiedlová od piatka na prvých juniorských Masters

ČCHENG-TU - Slovenskú tenistku Kristínu Schmiedlovú čaká od piatka do nedele vystúpenie na premiérovom mládežníckom "výberovom" turnaji ITF Junior Masters, ktorý sa uskutoční na tvrdom povrchu v areáli Sichuan International Tennis Centre v čínskom Čcheng-tu. Štartovať bude po osem chlapcov a dievčat.

slovakia

left justify in out

Konkurenciu pre Kristínu Schmiedlovú tvoria domáca Sü Š'-lin, Bieloruska Irina Šimanovičová, Švajčiarka Jil Teichmannová, Lotyška Jelena Ostapenková, Španielka Aliona Bolsovová-Zadoinovová, Češka Markéta Vondroušová a Rumunka Elena Gabriela Ruseová. Práve s poslednou spomenutou si Slovenka zmeria sily v piatkovom štvrťfinálovom 1. kole, má proti nej povzbudivú bilanciu 2:0 vrátane triumfu v semifinále vlaňajšej wimbledonskej súťaže junioriek. V oboch prípadoch Kristína Schmiedlová predviedla obrat z 0:1 na sety. Ak uspeje aj teraz, bude v sobotu v semifinále čeliť postupujúcej z duelu Jelena Ostapenková (Lot.) - Irina Šimanovičová (Biel.-2).


Medzinárodná tenisová federácia (ITF) už v novembri 2014 oznámila, že disponuje fondom 160 000 USD na úhradu cestovných nákladov. Preplatené minimum bude 7000 amerických dolárov, maximum 15 000 USD - dostanú ho šampióni. Každému účastníkovi garantujú tri zápasy. Bojovať sa bude aj o voľné karty na seniorské podujatia. Turnaj sa v rovnakom dejisku uskutoční určite ešte aj v sezónach 2016 a 2017. Ambasádorom je Čech Jiří Novák.


Sedemnásťročná Košičanka Kristína Schmiedlová figuruje na 587. pozícii v seniorskom renkingu (medzi juniorkami je na 8. pozícii, hoci vynechala napríklad januárové melbournské grandslamové Australian Open, najvyššie bola na 5. poste). Vo štvorhre v rámci stretnutia Holandsko - SR v 1. kole II. svetovej skupiny si 8. februára na antuke v Apeldoorne odkrútila fedcupový debut. Čoskoro zažije ďalšiu významnú premiéru vo svojej kariére. Od titulárneho partnera podujatia totiž dostala voľnú kartu na štart v hlavnej súťaži dvojhry na turnaji WTA International J&T Banka Prague Open na antuke v areáli Sparty na Stromovke v Prahe (27. apríla - 2. mája, dotácia 250 000 USD).


Ľubomírom Kurhajcom v rámci projektu Národného tenisového centra (NTC) trénersky vedená mladšia zo sestier Schmiedlových si vlani zahrala vo finále súťaž dievčat na Wimbledone. Od tejto sezóny už dáva prednosť seniorským pokusom, na prelome februára a marca získala v egyptskom El Kantaoui svoj druhý singlový titul pod hlavičkou ITF.

Výsledok stredajšieho žrebu:

CHLAPCI:
1. kolo (štvrťfinále - zhora podľa "pavúka"):
Andrej Rubľov (Rus.-1) - Michael Mmoh (USA)
Li Duck-hi (Kór. rep.) - Marcelo Zormann (Braz.)
Jaume Antoni Munar-Clar (Šp.) - Taylor Fritz (USA)
Čung Jun-song (Kór. rep.) - Orlando Luz (Braz.-2)

DIEVČATÁ:
1. kolo (štvrťfinále - zhora podľa "pavúka"):
Sü Š'-lin (Čína-1) - Aliona Bolsovová-Zadoinová (Šp.)
Markéta Vondroušová (ČR) - Jil Teichmannová (Švaj.)
Elena Gabriela Ruseová (Rum.) - Kristína Schmiedlová (SR)
Jelena Ostapenková (Lot.) - Irina Šimanovičová (Biel.-2)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies