Kretschmer sa voči ATP verejne rozhorčil, na prémiu márne čaká už viac ako dva roky

NETKY.SK • 22 Február 2016, 12:43 • 2 min
Kretschmer sa voči ATP verejne rozhorčil, na prémiu márne čaká už viac ako dva roky

BERLÍN - Nemecký deblový špecialista Gero Kretschmer sa verejne rozhorčil, že s partnerom Alexandrom Satschkom už viac ako dva roky márne čakajú na prémiu 7600 USD, ktorú získali na challengeri v brazílskom Sao Paule.

slovakia

left justify in out

Kriticky poukázal na nečinnosť Asociácie tenisových profesionálov (ATP). "Stále nás informujú, že sú v kontakte s bývalým riaditeľom toho podujatia, aby vymohli financie. Viazne to však od januára 2014. Vyplatili každému hráčovi náhradu 1000 USD a to je všetko. Pripadám si ako dieťa, ktorému dali lízanku, aby bolo ticho," napísal prostredníctvom svojho facebookového konta 30-ročný 98. hráč deblového renkingu Kretschmer.

"ATP každoročne dostáva 1250 USD od hráčov prvej a 300 USD od tenistov druhej kategórie. Je to kopa peňazí a časť z týchto financií by sa v pohode dala použiť na vyriešenie problému, keď si uvedomíte, že na okruhu je 20 000 aktérov a ATP zarába milióny ročne. V takýchto vypuklých prípadoch by mala jestvovať možnosť zakročiť. Samozrejme, že hráči sa môžu obrátiť aj na súd, lenže to stojí nemalé peniaze a výsledok by bol neistý," podotkol Kretschmer.

"Sústavne od nás požadujú to či ono - vhodne sa správať, vypĺňať zdravotné formuláre, uhrádzať pokuty za každú drobnosť," upozornil kolínsky rodák a dodal: "Som zvedavý, či by niečo takéto akceptovali na podujatiach, na ktorých hrajú veľké hviezdy. Báli by sa straty prestíže, ale nezdráhajú sa dopustiť takéto konanie voči hráčom druhej a tretej ligy. Milá ATP: prepáč, ale ešte si prekvapená z ´gamblingu´? Netvár sa tak zarazene!!! Ak sa hráči musia báť o svoje peniaze, potom je najdôležitejšie dodať im istotu, že dostanú to, čo si zarobili."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies