Kresťanskí demokrati si 26. výročie Nežnej revolúcie pripomenú v NR SR i na námestí

NETKY.SK • 16 November 2015, 10:03 • 2 min
Kresťanskí demokrati si 26. výročie Nežnej revolúcie pripomenú v NR SR i na námestí

BRATISLAVA – Organizácie blízke kresťanským demokratom si Deň boja za slobodu a demokraciu, ktorý je spojený s 26. výročím nežnej revolúcie, pripomenú v historickej budove Národnej rady SR.

slovakia

left justify in out

„17. november si treba pripomínať viac kvôli budúcnosti ako minulosti. Víťazný zápas s komunistickou totalitou je zdrojom inšpirácie a povzbudenia k odvahe a statočnosti, ktoré sú veľmi potrebné pre našu slobodu a demokraciu,“ povedal dnes pre agentúru SITA podpredseda NR SR Ján Figeľ, ktorý nad podujatím prevzal záštitu. Podľa neho spomienka nás spája s generáciou prenasledovaných a statočných obhajcov slobody, ktorí si zaslúžia našu pamäť, úctu a vďačnosť. „Spája nás to ako občanov v zodpovednosti za to, aké bude Slovensko, akú domovinu odovzdáme našim deťom - či to bude krajina korupcie, populizmu a nespravodlivosti, alebo vyspelé a tvorivé Slovensko, ktoré je právnym štátom a bezpečným domovom," dodal.


Hlavným hosťom podujatia bude rakúsky krajinský premiér Erwin Pröll. S prejavmi na podujatí vystúpia Figeľ, expremiérka Iveta Radičová či predseda Ústavu pamäti národa Ondrej Krajňák. Premietať sa budú zábery z novembra 1989. S piesňami vystúpi speváčka Janais. Na námestí SNP sa o 17:30 na tribúnu postavia traja predsedovia parlamentných strán - predseda KDH Ján Figeľ, predseda Mostu-Híd Béla Bugár a líder Siete Radoslav Procházka. Moderátorom podujatia má byť poslanec NR SR Alojz Hlina. „Môže to byť signál pre budúcnosť Slovenska, ak budú stáť na jednom pódiu traja lídri opozičných strán,“ povedal pre agentúru SITA Hlina. Na podujatí vystúpi folklórna skupina z Horehronia a spevák Peter Bažík. Do roku 2013 spomienku na nežnú revolúciu organizovala trojica strán KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies