Kremeľ: "Tvrdenia, že sme nariadili vraždu Prigožina, sú "absolútna lož"

NETKY.SK • 25 August 2023, 13:30 • 2 min
Kremeľ: "Tvrdenia, že sme nariadili vraždu Prigožina, sú "absolútna lož"

MOSKVA - Kremeľ v piatok odmietol ako "lož" fámy, že požiadal o zavraždenie šéfa ruskej žoldnierskej spoločnosti Vagnerova skupina Jevgenija Prigožina, ktorý údajne zahynul v stredu večer pri havárii lietadla.

slovakia

left justify in out

K pádu stroja došlo dva mesiace po tom, čo Prigožin viedol vzburu proti veleniu ruskej armády. "Okolo havárie lietadla a tragickej smrti pasažierov vrátane Jevgenija Prigožina sa šíri množstvo špekulácií... Všetko je to absolútna lož," povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov novinárom počas brífingu prostredníctvom konferenčného hovoru. "Samozrejme, na Západe sa tieto špekulácie podávajú z určitého uhla pohľadu a celé je to úplné klamstvo," dodal Peskov.

 

Pri otázke tlačovej agentúry AP, či Kremľu už oficiálne potvrdili Prigožinovu smrť, sa Peskov odvolal na vyjadrenia prezidenta Vladimira Putina z predchádzajúceho dňa: "Povedal, že teraz sa urobia všetky potrebné forenzné analýzy vrátane genetických testov. Keď už budú určité oficiálne závery pripravené na zverejnenie, budú zverejnené."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / AFP Foto: Reuters / Sputnik / Mikhail Klimentyev / Kremlin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies