Neuveriteľné! Peter Sagan sa ocitol v hľadáčiku polície

NETKY.SK • 27 Október 2021, 19:03 • 2 min
Neuveriteľné! Peter Sagan sa ocitol v hľadáčiku polície

KOŠICE – Peter Sagan a zopár ďalších cyklistov jazdili počas tréningu pred pretekmi Okolo Slovenska vo dvojiciach, čím sa dopustili porušenia zákona.

slovakia

left justify in out

Slovenský cyklistický fenomén Peter Sagan a ďalší cyklisti sa dostali do hľadáčika polície. Dôvodom je ich tréning pred pretekmi Okolo Slovenska. Podnet na polícii podala neznáma osoba, ktorá žiada strážcov zákona o prešetrenie ich tréningu v dedinke Valaliky neďaleko Košíc. Informoval o tom denník KORZÁR Sme.

Dotyčnnú osobu pobúrilo, že Sagan a jeho skupina išli pri krajnici vo dvojiciach, čím sa dopustili porušenia zákona. Táto bežná prax jazdcov počas tréningu po celom svete je však proti platným pravidlám slovenskej legislatívy. Cyklisti musia po ceste jazdiť za sebou, nie vedľa seba. 

 

 

img

 

Sagan štartoval na septembrových pretekoch Okolo Slovenska prvýkrát v kariére. Slovenským fanúšikom zároveň neostal nič dlžný, keďže vyhral žltý dres pre celkového víťaza preteku. Jeho účasť pritom na Slovensko prilákala množstvo fanúšikov cyklistiky a zahraničné médiá

 

„Okresný dopravný inšpektorát Košice-okolie Okresného riaditeľstva Policajného zboru Košice-okolie obdržal postúpený podnet v súvislosti s udalosťou v cestnej premávke z odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru. Týka sa podozrenia z priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, ku ktorému došlo v obci Valaliky,” potvrdila skutočnosť krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová pre denník Korzár.

 

img

 

„Osoby podozrivé zo spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky je potrebné najprv stotožniť. V prípade preukázania spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky konkrétnou osobou bude táto riešená podľa zákona o priestupkoch,” dodala.

 

Prezidenta Slovenského zväzu cyklistiky (SZC) Petra Privara táto situácia jemne povedané šokovala. „Pri tréningu cyklistov je organizovaná skupina, ktorá je zabezpečená sprievodným vozidlom. Dvaja vedľa seba jazdia aj na tréningu. Ide o pretekárov s licenciou a navyše organizovane trénujúcich. Opakujem, všetko je zabezpečené. Môže sa stať, že sa povie, choďte chalani na tréning, ja prídem za vami o pár minút, lebo idem zobrať fľaše, kolesá či na záchod. Tak idú chvíľu sami. Ale je to celé blbosť. Asi niekto nemá čo robiť,” okomentoval. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Peter Sagan vyhral domáce preteky Okolo Slovenska

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies