Krása veľkonočnej škrupinky: V Zemplínskom múzeu sa uskutoční výstava veľkonočných kraslíc

NETKY.SK • 4 Marec 2024, 09:10 • 2 min
Krása veľkonočnej škrupinky: V Zemplínskom múzeu sa uskutoční výstava veľkonočných kraslíc

MICHALOVCE - Zemplínske múzeum v Michalovciach, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, pozýva širokú verejnosť na výstavu veľkonočných kraslíc Krása veľkonočnej škrupinky. Otvorenie sa uskutoční v nedeľu 10. marca 2024 o 14. hod. v Západnom krídle ZM.

slovakia

left justify in out

„Zdobené vajíčka sú neodmysliteľne späté s príchodom jari a nadchádzajúcimi veľkonočnými sviatkami. V múzeu je v tomto období už tradične vytvorený priestor pre výstavu, kde sa môžu prezentovať tvorcovia kraslíc z celého zemplínskeho regiónu. V tomto roku sa predstaví vyše tridsať vystavovateľov, ktorí sa môžu svojou tvorbou pochváliť a zároveň inšpirovať návštevníkov výstavy. V bohatej záplave farieb a rôznych druhov techník zdobenia budú môcť návštevníci obdivovať doslova umelecké diela z prepeličích, slepačích či pštrosích vajec,“ uviedla riaditeľka Zemplínskeho múzea Stanislava Rovňáková.

V deň otvorenia výstavy sa budú konať tvorivé dielne s názvom Deň s ... , v rámci ktorých budú môcť deti i starší návštevníci vyskúšať vytvoriť vlastné kraslice. Ako predloha im poslúžia ukážky vystavovateľov, ktorí im svoju techniku výroby predvedú. Výstava bude verejnosti sprístupnená do 8. apríla 2024, v čase otváracích hodín múzea. Vstupné na výstavu je stanovené podľa cenníka múzea.

Zemplínske múzeum v Michalovciach organizuje aj tematické veľkonočné tvorivé dielne, ktoré budú pre najmladších, ale aj všetkých, ktorí si chcú vyrobiť vlastnú kraslicu, k dispozícii tri nedele, a to 10., 17. a 24. marca v čase otváracích hodín múzea, od 14. do 18. hodiny. Tvorivé dielne povedú profesionáli, ktorí Vám predstavia a následne pomôžu zhotoviť kraslice. 10. marca budete mať možnosť zhotoviť kraslice zdobením voskom. Technika obnitkovania Vám bude predstavená 17. marca a prelamovanie, tzv. madeira 24. marca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Zemplínske múzeum , Foto: LepšíDeň.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies