Maltskému podnikateľovi hrozí doživotie za vraždu novinárky Galiciovej

NETKY.SK • 19 August 2021, 15:00 • 2 min
Maltskému podnikateľovi hrozí doživotie za vraždu novinárky Galiciovej

Jeden z najbohatších maltských podnikateľov Jorgen Fenex je podľa prokuratúry obvinený z vraždy novinárky Daphne Caruanovej Galiciovej.

slovakia

left justify in out

Termín jeho pojednávania nebol stanovený. Fenex bol v novembri 2019 zatknutý pre obvinenie zo spoluúčasti na vražde. Keď však boli pred súdom zhromaždené dôkazy, tvrdil, že je nevinný. Caruana Galicia bola zabitá výbuchom bomby nastrčenej v jej aute 16. októbra 2017. Jej vražda šokovala celý svet.

 

Možno vás zaujme: Zakladateľ Talibanu, prezývaný Mäsiar, sa vrátil po dvadsiatich rokoch do Afganistanu

 

Fenex stál na čele obchodného impéria, ktoré zahŕňalo nehnuteľnosti, dovoz a obchod s automobilmi. Okrem toho viedol konzorcium, ktoré kontroverzne získalo štátnu zákazku na výstavbu elektrárne. Novinárka Galiciova vyšetrovala prípadnú korupciu v tomto prípade.

 

Z uloženia bomby v jej aute obvinili troch mužov a zatkli ich v decembri 2017. Jeden z nich v rámci dohody priznal vinu a odsúdili ho na 15 rokov väzenia. Ďalší dvaja čakajú na súd. Vinník priznal, že za organizáciou vraždy stojí Fenex.

 

Žalobcovia žiadajú pre Fenexa doživotný trestZatkli ho 20. novembra 2019 v čase, keď bol na svojej jachte neďaleko Malty, pri pokuse o útek z ostrova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies