Kráľovský život slovenských Rómov v Británii: Dostávajú takmer 2400 eur mesačne!

NETKY.SK • 4 Apríl 2014, 14:52 • 2 min
Kráľovský život slovenských Rómov v Británii: Dostávajú takmer 2400 eur mesačne!

ROTHERHAM – Britská televízia Channel 5 natočil dokumentárny film o Rómoch žijúcich vo Veľkej Británii. Objavila sa v ňom aj slovenská rodina Kataríny Cisárovej (43).

slovakia

left justify in out

Katarína prišla do mesta Rotherham spolu s manželom Petrom a ich jedenástimi deťmi a jedenástimi vnúčatami. V dokumente britskej televízie Channel 5 hovorí o tom, ako dobre sa v Británii má. Na prídavkoch dostáva mesačne takmer 2-tisíc libier (v prepočte je to viac ako 2400 eur). „Máme sa tu dobre. Máme všetko, čo potrebujeme,“ povedala Katarína pre Channel 5.

 

V dome žije spolu so svojím manželom Petrom a so svojimi štyrmi najmladšími deťmi – všetci sú už tínedžeri. V Británii je už sedem rokov a pracovala tam iba niekoľko dní. Život v Anglicku si pochvaľuje aj jej manžel Peter. „V mojej rodnej krajine som nemal žiadnu prácu, jedlo, nič. Nepôjdem naspať, nikdy. Anglicko, ďakujem veľmi pekne,“ hovorí Peter v dokumente.

 

img

 

Dokument s názvom „Pyšní Rómovia na prídavkoch“ (Gypsies On Benefits And Proud) bude televízia Channel 5 vysielať 11. Apríla o 21:00.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies