Kraj zbojníkov Američana očaril krásnou prírodou a výborným jedlom

NETKY.SK • 25 Október 2020, 12:04 • 2 min
Kraj zbojníkov Američana očaril krásnou prírodou a výborným jedlom

Reid Brown je Američan, ktorý hokej hrával najmä v USA i v Kanade. Keď prišiel na skúšku do Liptovského Mikuláša, bol v kraji bryndze nadmieru spokojný.

slovakia

left justify in out

Za najväčší rozdiel medzi jednotlivými ligami považuje rýchlosť, akými sa hrá hokej. No v krajine medzi Tatrami a Dunajom si to veľmi pochvaľuje. „Prechod sem je jednoducho veľkolepý,“ povedal s tým, že sa mu páči najmä slovenská príroda. „Milujem to tu, je to skvelá krajina a povedal by som, že prvé, čo som si naozaj všimol, keď som sem prišiel, bolo úžasné jedlo,“ povedal s úsmevom.

 

img

 

USA i Kanada

Brown si vyskúšal najmä hokej za “Veľkou mlákou“. „Keď som hrával v USA, hrával som po strednej škole vysokoškolsky hokej a juniorský hokej som hral trochu v Kanade, ale hlavne v Spojených štátoch,“ vysvetlil.

 

Cíti zlepšovanie

Do Detvy, ktorá je považovaná za jednu z hlavných miest slovenského folklóru sa dostal len vďaka tomu, že proti domácim Medveďom hral zápas jeho Liptovský Mikuláš. „Myslel som si, že z posledných pár zápasov sme sa posunuli, že sme tam odohrali niekoľko veľmi dobrých duelov. A aj keď to nebol výsledok, ktorý sme chceli, stále hráme dobre a aj vonku sme bojovali,“ povedal po zápase Kaufland Cupu, v ktorom Liptáci “holopupkárov“ dlho trápili.

 

 

Dobrý pocit

A hoci on i jeho spoluhráči nemali až tak veľa príležitostí na gól v 1. i 2. tretine, tak si to vynahradili v tretej časti, keď chvíľu nad favoritom viedli. „Veril som, že sa nám to podarí. Nakoniec sme z tretej tretiny vyťažili maximum,“ povedal s tým, že napriek prehre mal dobrý pocit z odvedenej práce. „Myslím, že musíme len ďalej budovať a pokračovať, verím, že nájdeme sily a tempo pre každú tretinu,“ uzavrel 25-ročný hokejista.

 

Prečítajte si aj o Joshovi Winquistovi, ďalšom zámorskom hráčovi v drese Banskej Bystrice. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies