V putách opäť skončil advokát Martin Ribár!

NETKY.SK • 10 Jún 2021, 11:07 • 2 min
V putách opäť skončil advokát Martin Ribár!

BRATISLAVA – Za mrežami sa po krátkom pobyte na slobode opäť ocitol advokát Martin Ribár. Obžalovaný je z toho, že bol činný pre zločineckú skupinu.

slovakia

left justify in out

V putách elitných policajtov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) skončila okrem Ribára aj ďalšia osoba. Polícia túto informáciu potvrdila s tým, že keďže aktuálne prebiehajú procesné úkony, nemôže poskytnúť bližšie informácie.

 

Advokáta Martina Ribára po prvýkrát zadržala NAKA v októbri 2019 v rámci akcie Apač , ktorá bola zameraná na bratislavskú mafiánsku skupinu takáčovcov. Za mrežami vtedy skončilo 13 členov zločineckej organizácie. 

 

Vyšetrovateľ ho vtedy obvinil zo spáchania niekoľkých skutkov, okrem iného z vydierania, a to na základe výpovede jeho bývalého klienta – kajúcnika. Ribár napokon skončil vo väzbe.

 

Na slobodu sa dostal v polovici mája tohto roka na základe rozhodnutia Ústavného súdu. Ako v tom čase vysvetlil Ribárov právny zástupca Pavol Antoš, ten nerozhodol o Ribárovej nevinne, ale o porušení jeho práv pri rozhodovaní o väzbe. Na jeho podporu vznikla aj Iniciatíva advokátov za právny štát (IAPŠ), ktorú podpísali desiatky advokátov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Ministerka Kolíková vníma prepustenie stíhaného advokáta Martina Ribára za signál, že systém funguje



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona