Kozák o prebudenom kanonierovi Ďurišovi: Góly potreboval on aj my

NETKY.SK • 14 November 2015, 08:11 • 2 min
Kozák o prebudenom kanonierovi Ďurišovi: Góly potreboval on aj my

TRNAVA - Slovenskej futbalovej reprezentácii sa mesiac po vybojovaní historického postupu na EURO 2016 prišlo poďakovať vyše 17-tisíc fanúšikov na Štadión Antona Malatinského v Trnave, ktorý domáci "pokrstili" víťazstvom 3:2 nad Švajčiarskom .

slovakia

left justify in out

Tréner Ján Kozák mal okrem triumfu nad ďalším účastníkom finálového turnaja ME viacero dôvodov na spokojnosť. Piatkový duel s Helvétmi označil napriek prípravnému charakteru za poučný a neskrýval nadšenie z premiérových dvoch gólov Michala Ďuriša v najcennejšom drese.

 

V modernom stánku, ktorý na Slovensku nemá konkurenciu, si lodivod SR bez stresu a tlaku na výsledok mohol vyskúšať viaceré herné varianty. A predovšetkým videl v akcii hráčov, ktorí v úspešnej kvalifikácii v základnej zostave nedostávali buď žiadnu šancu, alebo nastupovali len sporadicky - medzi nimi brankársku dvojku Matúša Kozáčika Jána Muchu, na pravom kraji obrany testoval Kozák pri absencii zraneného Petra Pekaríka univerzálneho Norberta Gyömbéra, v strede poľa popri Jurajovi Kuckovi operoval talentovaný Patrik Hrošovský.

 

Najväčšiu pozornosť však na seba upútal dvojgólový hrdina večera Michal Ďuriš. Útočník Viktorie Plzeň strelil v tejto sezóne už 10 gólov v českej najvyššej súťaži, vďaka ktorým je spolu s Lukášom Magerom na čele tabuľky strelcov. V národnom tíme sa však Ďurišovi dlho nedarilo prelomiť streleckú mizériu, kliatbu zlomil až pri svojom 21. štarte. Akoby sa mu jeden gól málil, tak si rovno nachystal na Švajčiarov dva kúsky. "S Mišom (Ďurišom - pozn.) som sa rozprával pred zápasom a povedal som mu, že čo má prísť, to príde. Je to poctivý futbalista, ktorý na sebe neustále tvrdo pracuje. V klube sa dostal do hernej pohody, ktorú si preniesol do reprezentácie. Teší ma to, lebo tie góly potreboval tak on ako aj národný tím," chválil Kozák svojho klasického hrotového útočníka.

 

Zápas so Švajčiarskom sa vyvíjal podľa predstáv slovenského kormidelníka. Jeho tím viedol po prvom polčase 1:0 a dvoma zlepenými gólmi v úvode druhého dejstva odskočil súperovi už na rozdiel triedy. Dve chvíľkové zaváhania v obrane vrátili síce hostí do zápasu, no víťazstvo si Slováci nenechali vziať. "Asi takto som si predstavoval zápas, ktorý sa hral na krásnom a vypredanom trnavskom štadióne. Padli nádherné góly, zápas mal emócie a kvalitu. Zdolali sme silné Švajčiarsko, dosiahli sme skutočne veľmi dobrý výsledok. Teší ma herný prejav mužstva, ukázali sme pekné veci proti silnému súperovi. Bol to pre mňa veľmi poučný zápas," bilancoval Kozák duel so Švajčiarskom.

 

Úspešný rok 2015 uzavrie slovenská reprezentácia v utorok 17. novembra o 20.45 h v Žiline, kde si zmeria sily s ďalším účastníkom šampionátu Islandom, ktorý v piatkovom prípravnom súboji po druhopolčasovom "výbuchu" prehral v Poľsku 2:4.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies